Suđenje Milanu Kaliniću: Pregledani snimci, ispitani svedoci

Hronika 17. feb. 202113:02
Podeli:
Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

U Višem sudu u Beogradu danas je, pregledom policijskog video-snimka i fotografija, nastavljeno suđenje glumcu Milanu Kaliniću, povodom optužbi da je učestovao u tuči pred košarkašku utakmici između Partizana i Crvene zvezde u aprilu 2019. godine u hali "Aleksandar Nikolić".

Glumac se tereti za nasiličnko ponašanje na sportskim priredbama, piše Blic.

Podsećanja radi, pred početak derbija u aprilu 2019. godine došlo je do sukoba navijača iz VIP lože među kojima je bio Milan Kalinić.

Zbog ovog incidenta u kojem je povređen portparol Zvezde Marko Pavlović, Dalibor Krković i Filip Volšek su prošle godine sa tužilaštvom sklopili sporazum o priznanju krivice za krivično delo nasilničko ponašanje, na osnovu kojeg su osuđeni iste – uslovne kazne od po četiri meseca zatvora, novčanu kaznu od po 70.000 dinara i zabranu prisustvovanja utakmicama od godinu dana.

I Kalinića tužilaštvo tereti za nasilničko ponašanje, odnosno da je navukao Krkoviću jaknu preko glave, a potom ga udario šakom u glavu, ali on to negira, tvrdeći da nikoga nije ni pokušao da udari, niti da je udario Krkovića.

Na početku suđenja, glumac je pojasnio da je zbog rasprave oko mesta sedenja na utakmici Krković jako udario Pavlovića glavom u lice, koji je od tog udarca pao dok je ovaj nastavio da ga udara pesnicama u glavu.

Kalinić, koji je u tom trenutku davao izjavu za jednu televiziju, kaže da je onda pritrčao, povukao Krkovića sa leđa za jaknu i odmakao ga, nakon čega je stiglo i obezbeđenje.

Na video snimku koji je danas pregledan u sudnici, ne vidi se Kalinić, ali se vidi kako Filip Volšek silazi sa tribine i uleće u gužvu u parteru i Pavloviću zadaje više snažnih udaraca u glavu, a potom se vraća na tribunu i počinje da navija. Pavlović ubrzo sa ekipom lekara krvave glave napušta halu.

Na fotografijama se vidi kako Kalinić jednu osobu u crvenoj jakni odvlači iz gužve.

Na suđenju su danas svedočila i dva pripadnika MUP-a koji su nadzirali utakmicu, navodeći da su videli gužvu i guranje u parteru, ali ne i ko je u njoj učestvovao.

Kao svedoci odbrane na sledeće suđenje biće pozvani da svedoče reditelj Jug Radivojević, političar Dragan Šutanovac, kao i Živorad Anđelković.

Sudija Aleksnadar Trešnjev najavio je da bi nakon ispitivanja ovih svedoka, mogle i da se održe završne reči na suđenju, nakon čega bi usledila i prvostepena presuda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar