Splićanka otkrila zašto je Matej zvao iz Gotika: Brat mi se onda javio u panici

Hronika 19. jan. 202218:54 > 19:25
Podeli:
Klub Gotik, Matej Periš, misteriozna devojka, žena, silueta, splićanka, nestanak
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/MUP Hrvatska/Shutterstock

Splićanka Maja Sopta, za koju se veruje da je poslednja osoba sa kojom je Matej Periš (27) pokušao da ostvari kontakt neposredno pre nego što je istrčao iz kluba "Gotik" i nestao bez traga, rekla je za TV Prva da je prošla poligraf i dala telefon policiji.

Za Splićanku Maju, inače sestru Periševog prijatelja, saznalo se tek kada je policija utvrdila da je poslednji kontakt koji je Periš nemaravao da ostvari telefonom zapravo njen broj. Reč je o devojci koja redovno dolazi u Beograd u noćni provod, tako da dobro poznaje naš grad.

Iako je ranije bilo reči o tome da je Maja najpre rekla da Mateja kobne večeri nije mogla dobro da čuje od muzike u klubu, sada tvrdi da poziv nikada nije ostvaren i da je od njega imala propušten poziv u 22.39 časova, te da su priče o glasnoj muzici u klubu izmišljotina.

"Najviše me bole te laži što pišu, samo zamagljuju pravu istinu. To me najviše i boli. Beograd je pokriven kamerama, zna se gde sam bila, prošla sam poligraf, predala svoj telefon, predala uvid u svoj automobilu, spremna sam krv i kosu dati, sve samo da skinem ljagu sa svog imena", rekla je Maja Sopta.

O tome da li se kaje što se kobne večeri nije javila na telefon, kaže:

"Normalno da se kajem, to mi je najveća muka od svega jer smatram, da me je možda obavestio da dolazi u Beograd, ja bih im rekla gde da idu i šta da rade", rekla je Maja S. emisiji "Eksploziv" na TV Prva.

"Imam 31 godinu, ja sam prijateljica Mateja Periša. Moja mama je bila njemu bila učiteljica, moj brat mu je prijatelj... Došla sam ovde danas jer ne želim da se krijem i nije istina da sam nestala, izbrisala sam društvene mreže zbog pretnji koje su mi slali. U 21. veku zar ljudi mogu pomisliti da policija nije videla moje kontakte? Maksimalno sarađujem i javljam svaku moguću informaciju, prošla sam i poligraf", kaže Maja Sopta.

Ona kaže da je u Beograd došla 27. decembra uveče.

Matej Periš Foto:MUP Hrvatska

"Stigla sam kod prijateljice kući, gde sam bila smeštena. Međutim 28. je moja prijateljica došla u Beograd sa drugom drugaricom i bila je prilika da se vidimo. Znala je da sam loše, ali smo otišli u Buddah bar na večeru. Nakon toga, fizički zaista dobijam temperaturu, vraćam se kod prijateljice i tek 30. decembra, meni prijateljica Teodora kaže: Ajde, Majo, vodim te u jedan restoran. Dođemo tamo, taman pred ulazak u restoran zvoni mi telefon. Rekla sam stani da pakriram, pa ću se javiti u restoranu. Ulazim unutra, spajam se na vajfaj i vidim da mi je Matej poslao poruku putem Instagrama. Onda sam videla i propušten poziv", priča Sopta.

Ona je, kaže, sa društvom bila u restoranu i Periš ju je pozvao da je pita gde da idu.

"Odgovorila sam mu na Instagramu, pitala sam ga ko je došao u Beograd. Međutim, Matej mi nikada nije odgovorio."

"Brat me zvao u panici"

Kaže da ju je brat onda pozvao u panici da je pita gde je.

"Ja sam mu (Mateju prim. aut.) opet poslala poruku da ga pitam gde je, da mu kažem da ga traže i da se javi. Meni nije bilo u glavi da je ovo sve ovako... Tek kada je prošao 1. januar vidim da je jako ozbiljna situacija. Kad me policija kontaktirala, videla sam koliko je ozbiljno", kaže Maja.

Na pitanje da li je nešto mogla naslutiti, kaže da ni danas ne zna šta se dogodilo.

"Iskreno, mislila sam prvo da je sa nekom curom. Onda sam mislila da se nešto možda desilo u klubu. Bila sam u kontaktu sa prijateljima sve vreme, međutim mi ni danas ne znamo. Niti mogu šta naslutiti. Iskreno sam se nadala da će možda taksista znati nešto da kaže, šta je tražio i gde je hteo da ide", priča Maja S.

Kako kaže, izjavu u medijima nije davala jer je istraga u toku.

"Pukla sam jer su počeli da lažu i idu toliko daleko. Da se bavim prostitucijom? Ja, ozbiljna cura, radim ko konj, spavam po tri sata dnevno, trudim se nešto postići u životu. Sada pokušavaju fokus sa istine da prebace ko zna gde. Moja mama je polujavna osoba, dolaze nam novinari oko kuće, užas", kaže Maja.

Ponavlja da je Beograd pokriven kamerama i da policija vrlo lako može da utvrdi gde se kretala i šta je radila.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Na pitanje o mutnim i poslovima sa drogom, Maja kaže da novine pišu svašta.

"On je zlatan momak, ne može bilo ko studirati i raditi. Mi radimo u turizmu, ali ne u luksuznim turizmu već sa običnim izletničkim brodovima", kaže Maja.

Na pitanje kada se susrela sa Nenadom Perišem, ona je briznula u plač.

"Srela sam ga slučajno 4. januara kada sam išla da dam izjavu. Rekla sam mu reči utehe. Kako vreme prolazi, moje srce nekako zna, nada se da je živ. Pričali smo kao ljudi... Šta možete reći", kaže Maja i dodaje da Nenad Periš nikada nije posumnjao u nju i objašnjava da im policija nije dozvolila da se oglašavaju u medijima.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša iz Splita, mladić nestao u novogodišnjoj noći
Nenad Periš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kaže da Periš nikada nije radio za nju, već da su samo radili isti posao.

Njena poruka za kraj bila je da kada su ovakve situacije, treba pustiti porodicu na miru i policiju da radi svoj posao.

Podsetimo, potraga za Perišem ušla je u 20. dan. Splićanin je kobne večeri bio sa prijateljima u klubu "Gotik" u provodu, kada je naprasno izašao iz kluba u majici kratkih rukava. Sigurnosne kamere, zahvaljujući kojim je policija uspela da rekonstruiše njegovu rutu, snimile su ga kako trči ulicama oko Beton hale i na kraju prilazi restoranu Savanova gde se spušta do platforme tik iznad Save.

Danas ponovo saslušani Matejevi drugovi

Hrvarska policija saslušala je danas prijatelje Mateja Periša sa kojima je kobne večeri bio u "Gotiku". Oni su već jednom poligrafski testirani u Beogradu i, nakon što su prošli testiranje, pušteni su da se vrate u Hrvatsku. Po dolasku u rodnu zemlju ispostavilo se da su pozitivni na kovid 19, te se čekalo da se stvore uslovi za njihovo ponovno saslušanje.

Tamošnja policija je takođe identifikovala i ekipu iz Zadra koja se kobne noći našla u "Gotiku".

Tu se Perišu gubi trag i policija sumnja, na osnovu baznih stanica koje su "uhvatile" signal njegovog telefona, da je završio u reci.

Novinari hrvatskog lista nedavno su otkrili da, kada se u Gulgovoj navigaciji unese klub "Gotik" kao početna i restoran Savanova kao krajnja destinacija, dobija se identična ruta kojom je Periš trčao, zbog čega se sumnja da mu je neko ili poslao lokaciju na koju je trebalo da dođe ili je sam uneo ove dve destinacije.

Bonus video: MUP Srbije rekonstruisao kretanje Mateja Periša

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar