Foto: MUP Hrvatske/Privatna arhiva; dragan Mujan/Nova.rs

Hrvatska policija i u sredu je obavljala razgovore s prijateljima nestalog Mateja Periša (27) za kojim se traga već 20. dan. Naravno, iz razumljivih razloga, policija ne izlazi u javnost sa sadržajem tih razgovora, a kao što je to već bio najavio i Antonio Gerovac, načelnik Uprave kriminalističke policije i pomoćnik glavnog direktora policije, nije isključeno da će se s njima razgovarati u više navrata.

Kao saznaje Jutarnji.hr, policija je u međuvremenu ustanovila i obavila razgovore s „ekipom Zadrana“ koji su tu noć bili u klubu „Gotik“ neposredno pokraj društva Mateja Periša. I dalje se sprovode neke radnje vezano za mobilni telefon, a hrvatska policija u svakodnevnom je kontaktu s kolegama iz Srbije.

Nije isključeno da će se iduće nedelje opet održati sastanak hrvatskih policajaca s kolegama u Beogradu, ali to zavisi od detaljnih rezultata potrage koja, nažalost, još nije dala rezultat.

U međuvremenu se oglasila i Splićanka Maja S., koju je Matej nazvao u noći s 30. na 31. decembra, ali ona nije odgovorila na taj poziv.

„Normalno da se kajem, to mi je najveća muka jer smatram, da me je obavestio da dolazi u Beograd, ja bih im rekla gde da idu i šta da rade“, rekla je Maja S. u emisiji „Eksploziv“ na TV Prvoj koja će biti emitovana u sredu uveče.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ovo je prvi put da je Splićanka izišla u javnost i rekla bilo šta o Periševom nestanku. Prethodno su se pojavile informacije da se Maja S. i Matej Periš poznaju godinama. Nakon što je izišao iz „Gotika“ smeštenog u tzv. Beton hali na savskom šetalištu, Matej Periš trčao je okolnim ulicama, a zadnje ga je snimila kamera na restoranu Savanova i vidi se kako se spušta stepenicama prema platou do reke Save.

Srpska policija je u rekonstrukciji rekla kako ima indicije da je osoba koja se spušta stepenicama ušla u vodu te da se kretanje objekta koji se vidi u Savi poklapa sa signalom Matejevog mobilnog telefona.

Bonus video: MUP Srbije rekonstruisao kretanje Mateja Periša

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar