Isplivale prepiske Matejevog druga i devojke: Spominje se i droga

Hronika 19. jan. 202216:14 > 16:21
Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva

Hrvatska policija je uradila dobar deo posla koji nije napravila srpska, a odnosi se na ispitivanje okolnosti koje su prethodile nestanku 27-godišnjeg Mateja Periša u Beogradu.

Osim što je ispitala sve Matejeve prijatelje, policija je u posedu i svih poruka koje su oni između sebe razmenjivali. Koliko će te poruke osvetliti nestanak samog Mateja, teško je za pretpostaviti, ali će barem doneti neku sliku događaja koji su prethodili njegovom nestanku.

Slobodna Dalmacija je došla u posed WhatsApp prepiske između Matejevog prijatelja B. koji je bio s njim u Beogradu te kritične večeri i Matejeve djevojke S. koja je ostala u Splitu i nije išla sa društvom u Beograd. Prepiske se odnose dan nakon samog nestanka Mateja Periša i pet, šest dana nakon toga.

Pročitajte još:

Tako B. u prvoj poruci piše Matejevoj djevojci S.: "Ja ne znam šta je njemu bilo. Halucigene droge ili šta. Slične... Mi nismo uzimali, ja ne znam šta je njemu bilo."

S. mu odgovara: "Pa ne verujem da je sam pa sakriva, osim ako mu neko u tom điru nije ponudio. Pa nije žensko da će mu staviti u piće."

B. joj nakon toga piše: "Stvarno ne shvatam."

B. potom nekoliko dana odgovara na poruke devojke S., ali se one ne odnose na ovu temu, da bi par dana nakon toga između njih opet bila obnovljena ova priča.

B. joj tako piše: "Može biti i to šta ti govoriš. Al opet došao bi do Mira, rekao: "Idem rešiti", ne bi mu rekao: "Idem napraviti đir po klubu". Ne znam stvarno šta reći."

S. mu nakon toga odgovara: "Da, ali usput upao u priču u tom điru s čovekom, možda nije planirao to. Ili ta Maja koristi i ta čuda, da mu je ona nekog rešila."

Matej Peris
Matej Periš Foto:Screenshot/Instagram/matejperis

B. joj odgovara: "Može biti stvarno, koliko znam Maja ne koristi."

S. dalje pita: "A je l mu bilo krivo što ste vi sa Zadranima uzeli, a on nije?"

B. joj dogovara: "Nije on ni znao. I to je bilo nakon što je on nestao."

Naravno, ima u ovoj prepisci čudnih detalja, a to je zašto Matejev prijatelj B. menja priču (nisu uzeli, pa jesu) i kako devojka S. zna situaciju sa Zadranima.

Ovakvih poruka ima na desetine i policija sklapa mozaik potpune rekonstrukcije odnosa i događanja u klubu i posle Matejevog odlaska, jer rekonstrukcija Matejevog kretanja i svega što je kamerama vidljivo je već obavljena.

Možda ovi dokazi neće pomoći da se nađe Matej, ali će rasvetliti zašto je Matej u majici izletio iz kluba Gotik u beogradsku noć i zašto je nakon trčanja od devet minuta stepenicama ispod restorana Savanova krenuo prema rijeci Savi.

BONUS VIDEO: MUP Srbije rekonstruisao kretanje Mateja Periša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar