MUP Srbije demantuje hrvatske medije: Matejevoj drugarici nije oduzet pasoš

Hronika 17. jan. 202218:44
Podeli:
Matej Periš Foto:MUP Hrvatska

Splićanka Maja S. sa kojom je nestali Matej Periš pokušao da stupi u kontakt u noći između 30. i 31. decembra posle čega je nestao, saslušana je, ali joj nisu oduzete putne isprave.

Splićanka Maja, prijateljica Mateja Periša (27), koji je nestao u Srbiji u noći između 30. i 31. decembra, i dalje ima pasoš i srpska policija joj ga nije oduzela, potvrđeno je za Telegraf.rs u MUP-u.

Podsetimo, pojedini hrvatski mediji su danas objavili da je Maji oduzet pasoš, pozivajući se na nezvanična saznanja.

Matej je u noći nestanka pokušao da na Instagramu kontaktira prijateljicu svog druga, ali mu se ona nije javila. Sa njom je beogradska policija obavila razgovor.

Pročitajte još:

Nenad Periš, otac nestalog momka, se sa prijateljicom svoga sina pre desetak dana sreo u Beogradu, i to ispred zgrade policije.

"Koliko znam oni nisu komunicirali. On joj je pisao na Instagramu, ali mu ona nije odgovorila. Verujem u rad beogradske i hrvatske policije", rekao je Nenad Periš.

U međuvremenu, policija nastavlja da ispituje Matejeve prijatelje u Splitu. Ustanovljeno je da je društvo iz Splita naručilo po bocu viskija od dva različita konobara u "Gotiku", pa su zbog toga bila i dva računa, a navodno sada Matejevi drugovi tvrde da su oni nazdravljali bocom viskija koju je platio Matej u vreme kada je on već bio nestao, pišu hrvatski mediji.

 

****

BONUS VIDEO: Policijska rekonstrukcija kretanja Mateja Periša

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram