Matej Periš Foto:MUP Hrvatska

Potraga za Matejem Perišem (27), koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu, i dalje intenzivno traje, a gotovo svakakog dana pojavljuju se nove informacije koje bi mogle da ukažu na to šta se desilo mladom Splićaninu. Novu misteriju na ceo slučaj bacio je snimak sa nadzornih kamera od kobne večeri, a koje su usnimile nestalog mladića kako se spušta stepenicama ka Savi, dok se u drugom uglu vidi još jedna osoba kako se, takođe, kreće ka reci.

Na snimku sa nadzornih kamera vidi se kako neko, u isto vreme kad i Matej, samo sa desne strane, spušta niz ponton koji vodi ka Savi. Zasad nije poznato ko je u pitanju, kao i da li je eventualno policija pomenutu osobu identifikovala, a koja bi možda mogla da rasvetli šta se dešavalo u trenucima kada su nadzorne kamere poslednji put usnimile mladog Splićanina.

Nenad Periš, otac Mateja Periša, za list Nova ističe da nema novih informacija o slučaju. Periš o silueti na snimku kaže i da sumnja da je reč o odrazu njegovog sina, ali da svakako policija sve treba da ispita.

“Mislim da je to odraz Mateja. Čini mi se da je isti tempo spuštanja te siluete i Mateja, pa mi se čini kao da je to zapravo Matejev odraz. Obratio sam pažnju na to, ali mi se tako čini. Opet, mislim da policija to mora ustanoviti, zato postoje eksperti”, kaže Periš.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša iz Splita, mladić nestao u novogodišnjoj noći
Nenad Periš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

On navodi i da potraga za njegovim sinom intenzivno traje, ali da i dalje nema saznanja šta se desilo kobne večeri, nakon što je Matej napustio klub “Gotik”.

Pročitajte još:

“Nastavljaju se pretrage, reke, nizvodno niz Dunav, oko Ratnog ostrava.. Policija radi opsežno, ali i dalje nema nikakvih novih detalja”, kaže Periš.

Podsećanja radi, Matej Periš u Beograd je došao sa prijateljima 30. decembra. Smestili su se u posle podnevnim satima, nakon čega su otišli u restoran „Ambar“ u Beton hali na večeru. Nakon toga, krenuli su dalje u izlazak.

Provodili su se u poznatom prestoničkom klubu „Gotik“, da bi u jednom trenutku Matej napustio klub iz nepoznatih razloga. Nakon toga je usnimljen je na nekoliko lokacija, od strane nadzornih kamera.

Potraga za nestalim mladićem Matejem Perišem kod Beton hale Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Nakon toga snimili su ga nadzorne kamere kako trči ulicama, zaustavlja taksi, a potom se spušta stepenicama do Save. Policija je potragu za Perišem skoncentrisala na pretragu reke Save zbog sumnje da je kobne večeri ušao ili ušao u vodu.

Potraga za Matejom ušla je u 19. dan, a zasad nema informacija o tome šta se desilo kobne večeri, odnosno pod kojim se okolnostima dogodio nestanak Splićanina.

BONUS video: Potraga za Matejem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar