Ninoslav Jovanović, Foto: facebook

Suđenje Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčanski berberin, koji se tereti za otmicu i zlostavljanje 12-godišnje M. K., nastavljeno je danas u Višem sudu u Nišu.

Na današnjem pretresu, kako je saopšteno iz Višeg suda, ispitani su stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu u Nišu koji su bili članovi komisije koja je veštačila vrstu, karakter i težinu telesnih povreda i mehanizma njihovog nastanka kod oštećene maloletnice.

Pročitajte još...

Kada su veštaci sudske medicine završili, optuženi Jovanović podneo je predlog da se obavi novo neuropsihijatrijsko veštačenje njegovog zdravstvenog stanja, ali sud nije prihvatio ovaj zahtev.

Jovanović je potom zatražio da se tokom suđenja ispitaju lekari KC Niš koji su konstatovali jednu od povreda kod maloletnice, ali je sud i to odbio.

U saopštenju Višeg suda navodi se da je danas usvojen predlog punomoćnika oštećene devojčice da se obavi njeno psihijatrijsko veštačenje. Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 18. novembar.

Pročitajte još...

Podsetimo, Jovanović je optužen da je devojčicu oteo 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu kod Niša na putu ka školi, tako što ju je na prevaru namamio u kola predstavivši se kao novi školski majstor. Ona je pronađena 29. decembra u napuštenoj kući u Pasjači, posle potrage u kojoj je učestvovalo više stotina policajaca, pripadnika odreda Žandarmerije i gradjana.

Jovanović je uhapšen 5. januara na groblju u selu Malči, svega stotinak metara dalje od kuće u kojoj je živeo. Inače, on je zbog ranijih silovanja i seksualnog uznemiravanja devojaka proveo 22 godine u zatvoru.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar