Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, opisao je kako je oteo Moniku Karimanović (12).

Silovatelj je na prevaru uveo u kola nakon što je ubedio nesrećnu devojčicu da je on novi električar. Kada je Monika shvatila da je vozi negde drugde rekao joj je da je njen otac „ukrao neke dragocenosti“ i da ju je „oteo dok ih ne vrati“. Ninoslav, koji je uhapšen posle 17 dana intenzivne potrage, ispričao je na saslušanju da je devojčicu šišao i zlostavljao u više navrata, a da je, kada je pokušala da pobegne, pretio da će joj ubiti oca!

Jovanović je uhapšen 5. januara na malčanskom groblju posle punih 17 dana, na ovim prostorima neviđene, policijske potere.

Tokom saslušanja Ninoslav, kako navode mediji, ni u jednom trenutku nije pokazao kajanje, tačnije, o zlostavljanju je govorio kao da se ne radi o silovanju.

„U naselju Brzi Brod nasumično je izabrao Moniku Karimanović koju je na perfidan način naveo da uđe u kola, ispričavši joj da je novi električar koji je počeo da radi u njenoj školi i da ne zna put. Dete je poverovalo i ušlo u auto, ali je primetila da su u jednom trenutku krenuli drugim putem. Kada ga je upitala gde idu, on joj je izrekao novu laž – da je njen otac ukrao neke dragocenosti i da je došao da je otme zbog toga, dok ih ne bude vratio“, rekao je izvor upućen u slučaj.

Jovanović je ukradenim kolima došao nadomak zemunice kod Malčanske petlje, gde je, kako je potvrdio, prvi put šišao i zlostavljao dete. Noćili su improvizovanom šatoru u vreći za spavanje.

„Hteo je da nastavi kolima, ali je udario u drvo pa je morao da ih ostavi. Krenuli su pešice prugom ka Svrljigu koja je zatvorena zbog rekonstrukcije, gde ih je kod Niševca 21. decembra video jedan čovek ali ništa nije posumnjao jer javnost još nije znala za otmicu. Preko sela Palilula, prugom, došli u u Svrljiški Miljkovac gde su noćili u kući u senu pod krovom. Tu je devojčici dao da jede turšiju. U komšiluku je u nedelju ujutro 22. decembra zatražio vodu od jednog komšije, rekavši da je pošao u drva i da mu se pokvario kamion, kada je viđena i devojčica“, nastavlja izvor.

Nakon toga, Jovanović je devojčicu vodio ka selu Orešac jer je znao da tast njegovog brata tamo ima kuću u kojoj niko ne živi. Devojčica je iz te kuće pokušala da pobegne, ali nije uspela.

„Ušunjali su se u štalu, a Jovanović je obio susednu kuću odakle je ukrao ribu i kolače koje su jeli. Tu je ponovo šišao i zlostavljao otetu devojčicu koja je ujutru pokušala da pobegne – izašla je sama na ulicu, ali je Jovanović sustigao i vratio. Izbezumljena devojčica je plakala i molila da je pusti, ali joj je Jovanović zapretio da će joj ubiti oca“, dodaje izvor za Blic.

Jovanović je, prema nezvaničnim saznanjima, izjavio da je za poteru policije saznao tek 25. decembra, u sredu, kada je video helikopter kako kruži iznad Podvisa, Rgošta i Orešca.

„Nastavio je ka selu Balanovac u okolini Knjaževca, u čijoj blizini je noćio, a potom je krenuo natrag ka Pasjači, znajući da tamo ima kuća u kojima niko ne živi. Uveče su ušli u jednu kuću i prespavali, ali je sutradan naišao vlasnik Emil Živić, pa je Jovanović pobegao, a devojčica je spasena. Odatle je pobegao u pravcu Niške Banje, u nameri da ide ka Malči, računajući da će na terenu koji dobro poznaje laše doći do hrane“, otkriva izvor dalje.

Nakon toga, Jovanović je uhapšen na groblju u Malči.

Jovanoviću je nakon hapšenja i salsušanja u tužilaštvu i sudu, određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je počinio krivična dela otmice i silovanja.