Ninoslav Jovanović, Foto: facebook

Viši sud u Nišu saopštio je nakon suđenja Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčanski berberin, koji je optužen da je oteo i deset dana zlostavljao 12-godišnju Moniku K. (12) iz Suvog Dola, da je on na današnjem pretresu osporio neke delove optužnice, kao i da je neke priznao, ne saopštavajući druge detalje.

Takođe, doneto je rešenje kojim je isključena javnost za ceo tok glavnog pretresa radi zaštite interesa maloletnog lica.

Sud je naveo i da su se, u dokaznom postupku, roditelji maloletne devojčice pridružili krivičnom gonjenju, dok će svoj imovinskopravni zahtev ostvarivati u posebnom postupku.

Sledeći glavni pretres zakazan je za 22. jul, tada će, kako najavljuju iz suda, biti pozvani veštaci Specijalne zatvorske bolnice Beograd, koji su obavili neuropsihijatrijsko veštačenje optuženog.

Jovanović je danas u sud doveden na sporedni ulaz, a pretres je bio zatvoren za javnost zbog zaštite zaštite interesa maloletne devojčice, zbog čega ni tužilaštvo nije moglo da saopšti pravnu kvalifikaciju krivičnog dela za koje se Ninoslav tereti.

Majka otete devojčice, Aleksandra Karimanović, rekla je nakon suđenja za medije da su njen suprug i ona danas dali iskaz o onome što se desilo i da su zadovoljni kako teče postupak.

„Nismo bili prisutni kada je čitana optužnica. Ušli smo na kratko da bismo dali svoj iskaz, objasnili smo okolnosti pod kojima je naša ćerka nestala, dok se drugi deo našeg iskaza odnosio na traume koje dete i dan danas trpi zbog užasa kroz koje je prošlo“, rekla je za portal Telegraf.rs majka devojčice.

Podsetimo, Ninoslav Jovanović tereti se da je krajem decembra prošle godine oteo i zlostavljao devojčicu. On je zbog silovanja koje je ranije počinio bio osuđivan na 10 i 12 i po godina zatvora.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar