Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Skoro da nema kuće u selu Gornji Brestovac u opštini Bojnik iz koje lopovi nisu odneli sve što su mogli, a pljačke se odvijaju uglavnom u vreme policijskog časa. Pustoše se domovi u kojima niko ne živi, ali na udaru su i oni u kojima žive stariji ljudi.

„Odnosi se sve što u sebi ima gvožđa, poljoprivredne mašine i alatke, a sa bandera se skidaju kablovi, kao i električne instalacije po kućama. Čupaju se i odnose se“, priča za Jugmediu jedan od meštana koji, kaže, živi u strahu da lopovi ne „pokucaju“ i na njegova vrata.

Selo Gornju Brestovac je jedno od većih sela u bojničkom kraju, ali je polovina kuća bez žitelja. Tu sada živi oko 70 pripadnika srpske i oko 300 pripadnika romske nacionalnosti. Krađe su počele početkom ove godine da bi se omasovile tokom vanrednog stanja.

„Iz podruma nestaje bukvalno sve. Mnogi u Brestovcu ne žive samo tokom zime, ali ostatak godine su ovde. Održavaju svoje voćnjake, peku rakiju, prave zimnicu, pune i zaključavaju podrume. Nedvano su jednom domaćinu istočili oko 120 litara rakije“, priča sagovornik.

A kada lopovi uđu u kuću, kaže, oni „naprave lom“, razbacaju i polome nameštaj.

„Pre dva dana lopovi su napali kuću jednog starijeg čoveka. Stavili su gvozdenu šipku na ulazna vrata kako ne bi mogao da izađe, a oni obili i ušli u podrum. Čovek je zvao sina, a ovaj policiju pa je tako sprečena krađa“, priča zabrinuti meštatnin Gornjeg Brestovca.

Kaže da su svi slučajevi krađe prijavljivani policiji, da policajci izađu na lice mesta ali da do sada lopovi nisu uhvaćeni.

„Bar mi nismo čuli da je bilo ko uhvaćen“, naglašava sagovornik juGmedie.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar