Linglong
Foto: N1

Organizacija za zaštitu životinja "Beta" oglasila se povodom snimka na društvenim mrežama na kome se vidi kako dvojica radnika, u krugu fabrike "Linglong" u Zrenjaninu, deru mačku, a kako tvrde, reč je o nedopustivom ponašanju za 21. vek. Kako navode, već im je prijavljivano da kineski državljani u mesarama traže mačje meso.

„Pozivamo nadležne da reaguju, da prestanu da izbegavaju odgovornost za sprovođenje zakona, policija da uhapsi počinioce, jasno su snimljene dve osobe, mogu se identifikovati i privesti a potom osuditi za ovaj gnusan čin. Zakon o dobrobiti životinja je jasan! Moramo se izboriti da počne da se primenjuje“, istaklo je Udruženje za zaštitu životinja.

Pročitajte još:

Navode da su već dobijali prijave o potražnji mačjeg mesa u tom gradu.

„Pošto ne mogu u slobodnoj prodaji da ga nabave, neverovatno je i potpuno nerazumljivo da su smatrali da je ovo ispravan način da zadovolje svoje navike u ishrani. Ubistvo mačke, dranje kože u po bela dana na sred gradilišta kako bi pripremili obrok… malo je reći da su takve scene nedopustive u 21.veku u jednoj civilizovanoj zemlji. Bez obzira na njihove životne navike i ishranu, neophodno je da, dok su u našoj zemlji, poštuju zakone naše zemlje! Sve drugo je nedopustivo“, rekli su nam iz Udruženja BETA.

Organizacija BETA poziva građane da 17. oktobra dođu u Novi Sad, u 15h ispred katedrale u centru, za poštovanje i primenu Zakona o dobrobiti životinja, za Džekija, za ovu napaćenu mačku, za sve životinje koje pate, koje se svakodnevno muče, truju i ubijaju.

Inače, na uznemirujućem video snimku životinja je vezana za gredu nekog improvizovanog objekta na samom gradilištu fabrike.

Jedan muškarac u ruci drži nož kojim je dere, dok drugi stoji kraj njega oslonjen o ašov. Autori snimka su prvo pomislili da je u pitanju zec, ali kada su se dovoljno približili radnicima, uvideli su da je rasporena i odrana životinja zapravo mačka.

BONUS video: Kinez šutnuo radnika u Boru

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare