Foto: Video/Nova.rs

Povodom video snimka na kome se vidi grupa ljudi kako maltretira i tuče mladića, redakciji portala Nova.rs javio se pokret "Levijatan" sa tvrdnjom da snimak nema nikakve veze sa njihovim članovima i da se nijedan spor ne vodi protiv njihovog pokreta, niti je ikada u istoriji podnesena ijedna krivična prijava protiv njih.

Međutim, Nova.rs je već pisala o slučajevima kao što je onaj iz aprila meseca ove godine, kada su upali na posed porodice Garip i oteli psa rase „staford“, a zbog čega je tužilaštvo formiralo predmet i naložilo policiji da izvrši sve potrebne provere i prikupi potrebna obaveštenja, kako su nam sredinom aprila potvrdili iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Naši novinari tada su „počastvovani“ od strane predsednika udruženja „Levijatan“ Pavla Bihalija, koji je između ostalog rekao da smo „antisrpski medij koji se bavi zaštitom belih medveda i rade protiv interesa Srbije.

Filip Radovanović, član pokreta Levijatan, upao je početkom maja kolima u migrantski centar u Obrenovcu, emitujući sve to uživo na Fejsbuku. Na to ga je, kako je između ostalog rekao u lajv obraćanju, nateralo to što „ne želi da njegovu devojku napadaju migranti. Radovanović je sklopio sporazum o priznanju krivice sa osnovnim tužiocom, kojim je osuđen na osam meseci zatvora.

U odbranu Filipa Radovanovića i njegovog gesta tada je stao Pavle Bihali, prvi čovek „Levijatana“, koji je javnosti i otkrio da je mladi Obrenovčanin njihov član. Bihali je na svom tviter nalogu naveo i da „iako je mladić sve uradio kao solo igrač, oni stoje iza njega“, o čemu je Blic pisao.

Iako „Levijatan“ tvrdi da nikada nijedan spor nisu vodili, slučaj Filipa Radovanovića to demantuje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar