Bojan Savić iz Građanskog pokreta izjavio je danas za portal Nova.rs da je policija, nakon što smo objavili tekst "Siledžije iz Levijatana napale romsku decu i otele im psa" podnela krivične prijave protiv pripadnika ovog pokreta, ali i saslušala članove napadnute romske porodice Garip.

Portal Nova.rs pokušao je da dobije zvaničnu potrvdu o Savićevim navodima iz MUP, ali na naša pitanja još uvek nije stigao odgovor.

„Nakon objava na internetu momci iz Levijatana su se oko 11 sati muvali oko kuće porodice Garip. Dečaci su ih snimili i slikali, a onda je došla policija. Odveli su dečake da daju izjave. Ja sam takođe bio u policiji sa njima. Policija podnosi krivičnu prijavu protiv Levijatana po službenoj dužnosti, drugu prijavu podnosim ja, a treću advokat“, kaže Bojan Savić.

Porodica Garip, Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, nakon što su pripadnici pokreta „Levijatan“ objavili „herojski snimak“ u kom spasavaju stafordskog terijera iz kandži vlasnika zlostavljača koji ga pripremaju za krvoločne borbe, na društvenim mrežama oglasila se grupa građana koja tvrdi da je u pitanju notorna laž i da je 20 pripadnika ove organizacije, „izvršilo rasistički napad“ na romsku porodicu Garip sa Dorćola, i da su, uz najgore uvrede i pretnje otmicom i smrću, ukrali jednog psa iz njihovog dvorišta.

Tekst koji je obajvio naš portal podigao je veliku prašinu, ali i isprovocirao ovu organizaciju da se obrati javnosti, optužujući nas da smo „antisrpski medij“.