Branislav Lečič Foto:Nemanja Jovanović

Glumac i političar Branislav Lečić kaže za Danas da je dobio poziv od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da u petak da iskaz povodom optužbi Danijele Štajnfeld da ju je silovao. Lečić ističe da je pozvan u svojstvu "građanina, a ne optuženog".

Povezane vesti:

„Naravno da ću se odazvati pozivu Tužilaštva. Ja sam u medijima već osuđen kao silovatelj, monstrum, nasilnik, predator, podlac, licemer… To je moglo svakome da se desi, da bude tako optužen, tako anatemisan, što pokazuje da mi nemamo pravnu državu, optužbe preko medija pokazuju da smo mi horda, a ne uređeno društvo, jer bi u suprotnom čekali stav državnih organa, pa onda izrekli presudu o nekome. Postavljam javnosti pitanje: da li i jedna i druga strana u ovom postupku imaju pravo da kažu svoju istinu pred pravosudnim organima, ili su mi mediji već zakazali javno streljanje, a ja samo treba da dođem u beloj košulji i da me javno streljaju“, rekao je Lečić za Danas. 

On tvrdi da sa glumicom nikad nije imao „ni ljubavni odnos, ni seksualni, a pogotovo ne da je bilo silovanja“.

Pozvao glumicu da objavi razgovor u celini.

Glumica Danijela Štajnfeld, koja je pre nekoliko meseci u svom dokumentarnom filmu snimljenom u Americi otkrila javnosti da je bila žrtva silovanja, pojavila se pre nekoliko dana u beogradskom Višem tužilaštvu gde je, kako je saznala Nova.rs, otkrila identitet seksualnog napasnika.

Povezane vesti:

„Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić, u maju 2012. godine. Posle četiri dana igrali smo predstavu. Bila sam u šoku. Htela sam odmah da zovem policiju, ali sam razmišljala šta će se desiti. Morate da razumete to stanje“, rekla je Danijela nakon toga u intervjuu za Insajder.

“Ja sam govorila ‘ne’ neprestano, dok god sam mogla”, ispričala je Danijela.

Glumica je u razgovoru odgovorila na brojna pitanja pa i zašto nije odmah sve prijavila, zašto je odbijala da otkrije njegovo ime, ali i zašto je na kraju odlučila da to ipak uradi.

Insajder.net je objavio i snimak razgovora Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića, koji je dostavljen tužilaštvu kao jedan od dokaza, a koji je glumica snimila nekoliko godina nakon silovanja.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare