Foto:N1/Nemanja Jovanović

Detalji svedočenja glumice Danijele Štajnfeld koja je pre nekoliko dana u beogradskom Višem tužilaštvu optužila svog starijeg kolegu Branislava Lečića (66) za silovanje još uvek se čuvaju u strogoj tajnosti. Kako portal Nova.rs nezvanično sazanje, napastvovanje se dogodilo pre devet godina, tačnije 2012. godine.

Više javno tužilaštvo zasad nije iznosilo više informacija o ovom slučaju, a očekuje se da će Lečić u narednim danima biti najpre ispitan u policiji, a potom, ukoliko se pokrene istraga, i u tužilaštvu.

Podsetimo, portal Nova.rs je došao do eksluzivnog saznanja da je glumica Danijela Štajnfeld u Višem javnom tužilaštvu otkrila da ju je silovao njen kolega, opozicioni političar, bivši ministar i član Demokratske stranke Branislav Lečić.

Štajnfeld je pre nekoliko dana pojavila u beogradskom Višem javnom tužilaštvu, na poziv tužioca kako bi dopunila svoj prethodni iskaz. Ona je, u prisustvu advokata, govorila o svom  traumatičnom iskustvu, o kom je javnost upoznala pre nekoliko meseci u svom dokumentarnom filmu, snimljenom u Americi gde trenutno i živi.

Pročitajte još...

Kako je portal Nova.rs ranije objavio, Štajnfeld je otkrila da je misteriozni silovatelj, čiji je identitet uporno skrivala od javnosti, glumac Branislav Lečić, navodeći da ju je napastvovao pre nekoliko godina dok je sa njim radila na jednom projektu.

U ranijem iskazu datom pred tužiocem, glumica nije iznela bilo kakav detalj koji bi ukazao na potencijalnog počinioca. Ona je tada rekla da je reč o “veoma moćnom čoveku” koji se neprekidno pojavljuje u javnosti.

Danijela je ispričala da je bila silovana kada je imala svega 21 godinu, zbog čega se, kako je govorila, i preselila u Ameriku. Glumica je u dokumentarcu “Drži me čvrsto” rekla kako ju je silovao jedan moćnik iz domaće filmske industrije, čije ime nije želela da otkriva.

Lečić: Optužbe za silovanje su najgnusnija laž

Predsednik organizacije Demokrate Srbije Branislav Lečić izjavio je danas da su tvrdnje da je silovao glumicu Danijelu Štajnfeld „najgnusnija laž“ koja ga diskredituje.

“Apsolutno poštujem zakon i pravne institucije ove države, i spreman sam da u bilo kom trenutku odgovaram u Tužilaštvu na ovakvu optužbu. U pitanju je najgnusnija laž koja me diskredituje”, naveo je Lečić povodom optužbi glumice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare