Sava Knežević Foto:printscreen/youtube/Dr Sauvage Spot/Digitalci

Prvi osnovni sud u Beogradu zakazao je za 26. novembar početak suđenja maseru iz Batajnice Savi Kneževiću (23) i njegovoj majci Danijeli (49) optuženim za nardilekarstvo.

Oni će tada moći da detaljno iznesu odbranu, nakon uvodnih reči tužilaštva i odbrane.

Knežević se tereti za krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i produženo krivično delo – teška dela protiv zdravlja ljudi, dok se njegovoj majci stavljaju na teret ista dela u pomaganju.

Pročitajte još:

Tužilaštvo je za Kneževića predložilo kaznu od osam i po godina zatvora i novčanu kaznu od 800.000 dinara, dok je za majku tražilo godinu dana kućnog zatvora.

Prema optužnom predlogu tužioca, Knežević se u neregistrovanoj ordinaciji „Dr Sauvage“ na Terazijama, od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odgovarajuće stručne spreme i licence za rad.

Tvrdi se da je izvodio liposukcije, transfere masti, korekcije usana, prikrivajući od pacijenata činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje ovih medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata. Tužilaštvo navodi da je reč o sedam pacijenata.

Nakon toga, kako se navodi, pacijentima je izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom – lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu.

BONUS VIDEO: Hapšenje zbog pranja novca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar