Dojava Bombe. dojava bombi u više beogradskih škola.
14. beogradska gimnazija Foto: E Stock& Andrija Soković

U Gimnaziji "Sveti Sava" u Resavskoj ulici u Beogradu, policijske ekipe su obavile kontradivizioni pregled škole i ništa nije pronađeno, potvrdili su za naš portal u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Nakon dojave o navodno podmetnutim bombama u više od 20 šola u Beogradu među njima je i Gimnazija „Sveti Sava“. Policija je obavila pregled i ustanovila da je dojava bila lažna, navode za naš portal.

„Ništa nisu pronašli. Deca koja su išla prepodne otišla su kući, a popodnevna smena ima normalnu nastavu“, naveli su u školi za Nova.rs.

Sve je normalno sada, poručuju iz ove beogradske srednje škole.

„To je dojavljeno preko interneta, nemamo pojma ko je to dojavio“, dodaju za naš portal.

Podsetimo, Ministarstvo prosvete je saopštilo ranije danas da je cirkularni mejl o podmetnutoj bombi dobilo dvadesetak srednjih škola i gimnazija u Beogradu o čemu su odmah obavešteni MUP i BIA.

Učenici i zaposleni su evakuisani na sigurno, dok policija i njene stručne službe ne provere navode, naveli su ranije u saopštenju.

„Slična situacija desila se pre nekoliko dana u susednoj Crnoj Gori. Naša policija će najpre ispitati pretnje, a deca i zaposleni neće biti vraćeni u učionice dok policija ne potvrdi da je sigurno, što je prioritet“, rekao je prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Ekipe MUP-a su na terenu, a učenici i zaposleni se sukcesivno vraćaju na nastavu nakon potvrde o bezbednosti.

BONUS VIDEO – Dojava bombe u Rajićevoj

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar