Foto:Nemanja Jovanocić/Nova.rs

Cirkularni mejl o podmetnutoj bombi dobilo je dvadesetak srednjih škola i gimnazija u Beogradu o čemu su odmah obavešteni Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Bezbednosno-informativna agencija (BIA), saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Učenici i zaposleni su evakuisani na sigurno, dok policija i njene stručne službe ne provere navode, navodi se u saopštenju.

„Slična situacija desila se pre nekoliko dana u susednoj Crnoj Gori. Naša policija će najpre ispitati pretnje, a deca i zaposleni neće biti vraćeni u učionice dok policija ne potvrdi da je sigurno, što je prioritet“, rekao je prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Dojave su u škole stizale praktično iz minuta u minut, zbog čega je brzo nastupila panika.

Od jutros dojave o bombama prijavljene su u pet škola – Medicinska škola na Zvezdari, Građevinska škola, Prva beogradska gimnazija, 14. beogradska gimnazija i Ekonomska škola u Barajevu.

Dojave o bombama pojavile su usledile u još četiri škole, u Železničko-tehničkoj, Srednjoj školi u Grockoj, Zubotehničkoj školi na Zvezdari i PTT školi na Paliluli.

U Medicinskoj školi „Zvezdara“ jutros oko pola 8 nepoznata osoba dojavila je da je u školi bomba.

„U pola osam su samo dosli i rekli nam da izadjemo iz skole. I direkforka nam je samo rekla da se odmaknemo u slucaju da se desi nesto da ne budemo blizu. Prvo su dosla dva policajca u automobilu, i sada jos dva u kombiju. Svi stojimo ispred skole“, navodi se u objavi na Instagram stranici „Serbia live“.

Ružić: Policija će ispitati pretnje, deca neće biti u klupama dok ne bude sigurno 

Ministar prosvete Branko Ružić saopštio je danas da će policija ispitati pretnje, a da deca i zaposleni neće biti vraćeni dok ne bude sigurno.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)