Foto: EFE/CRAIG WALKER / POOL, Printscreen/Instagram, Shutterstock

Američki mediji javljaju da je policija danas ponovo započela potragu za ostacima Beograđanke Ane Volš u mestu Pibadi, "na osnovu novih dojava".

Američki istražitelji koji rade na slučaju ubijene Beograđanke Ane Volš, danas su ponovo počeli da pretražuju šumovito područje na auto-putu 95 pored naselja Pibadi, izveštavaju američki mediji. Izvor iz policije je za jednu lokalnu televiziju potvrdio da pretraga terena ima veze sa nestankom i ubistvom rođene Beograđanke Ane Volš, za čije ubistvo je optužen njen suprug Brajan Volš.

Pročitajte još:

Ana Volš (39), majka troje dece poslednji put je viđena u porodičnoj kući u mestu Kohaset kraj Bostona u novogodišnjoj noći i od tada joj se izgubio svaki trag. Njen suprug Brajan Volš je njen nestanak prijavio tek nekoliko dana kasnije, pošto ga je pozvao Anin kolega sa posla da pita zašto se rođena Beograđanka, majka troje dece nije pojavila u kancelariji.

Brajan Volš je tada policiji ispričao da je ona imala rezervisan let 1. januara i da je otputovala za Vašington, gde je radila kao menadžer u agenciji za prodaju nekretnina. Kasnije se ispostavilo da Ana Volš nije snimljena nigde na aerodromu i da je Brajan dao lažnu izjavu policiji pa je uhapšen zbog ometanja pravde.

Foto: Printscreen Instagram

Policija je tada obratila više pažnje na njenog supruga Brajana i započeta je temeljna pretraga kuće, ali i kretanja Brajana Volša kritične noći. U podrumu njihove porodične kuće u Kohasetu pronađeni su tragovi krv, kao i polomljen i krvav nož.

Policija je ustanovila i da je Brajan Volš 1. januara kupio veliku količinu sredstava za čišćenje, ali i radnički kombinezon, motornu testeru i druge inkriminišuće predmete. Takođe je viđen na kamerama za video nadzor blizu spalionice đubreta u jednom mestu kraj Bostona.

Tokom istrage policija je ustanovila i da je Brajan Volš na Internetu tražio načine kako da se oslobodi ljudskog tela, kako prikriti miris leša, koliko vremena treba da prođe da bi se miris osetio, koliko vremena treba da prođe da bi nasledio imovinu žene i slične fraze koje su uputile istragu na njega.

On je u vreme zločina već služio kaznu zatvora zbog prevare sa falsifikovanim slikama.

Ana Volš radila je kao menadžer u uglednoj firmi za promet nekretnina u glavnom gradu SAD, Vašingtonu, gde je kupila i stan. Njena imovina je procenjena na više miliona dolara.

Prilikom pretrage svih lokacija na kojima je Brajan Volš lociran kritičnih dana, policija je na lokalnoj deponiji pronašla i upotrebljenu motornu testeru, ambalažu od sredstava za čišćenje, ali i delove nakita Ane Volš, torbicu i dokumenta od kojih se nije odvajala.

Brajan Volš Foto: EPA-EFE/CRAIG WALKER

Telo rođene Beograđanke nije pronađeno, ali je policija danas ponovo počela da pretražuje deo od auto-puta 95 do tržnog centra u naselju Pibodi, koje se nalazi manje od 1,6 kilometara od deponije gde je pronađeno nekoliko predmeta „vezanih za slučaj“, kako navode američki mediji, uključujući i testeru i krvavu krparu. Na osnovu analize bioloških tragova ustanovljeno je da krv na krpari pripada Ani Volš.

Brajan Volš, koji je prvo uhapšen zbog ometanja pravde, optužen je i za ubistvo supruge Ane, kao i za nepropisan prenos ljudskog tela.

Prema naovodima optužnice, Brajan Volš je svoju suprugu Anu, dok su njihova deca spavala na spratu, ubio, a potom njeno telo raskomadao, a delove tela bacio na nekoliko mesta u okolini Kohaseta kraj Bostona gde su živeli. Nova potraga usledila je danas nakon što su dve osobe iz mesta Pibodi gde je sada fokusirana potraga, dale nove informacije policiji o nestanku Ane Volš.

Iako je decenijama živela u SAD, Ana Volš se nije odrekla američkog državljanstva i često je dolazila u rodni Beograd.

Njegovo sledeće saslušanje zakazano je za 2. novembar.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar