Foto: Instagram/Facebook/MUP

Aleksandar Šarac, koji se od juče popodne bori za život nakon što ga je nepoznati napadač upucao iz "berete" sa dva hica u glavu u garaži TC Ušće, više puta je bio na meti plaćenih ubica, ali je igrom slučaja, svaki put uspevao da se izvuče za dlaku. Šarac je dosad preživeo čak tri pokušaja atentata, a on je samo jedan u nizu slavnih rekordera koji su u više navrata uspevali da izbegnu gotovo sigurnu smrt.

Šarac, pripadnik ozloglašene bande Pink panteri, koji je ranjen u subotu oko 16 sati na Novom Beogradu, po treći put je uspeo da izbegne smrtnosni metak. Najpre se na meti nepoznatih napadača našao 2018. godine, kada je na kuću košarkaša Vukašina Vuleta Avdalovića bačena bomba. Ubrzo je ustanovljeno da je meta napada bio zapravo Šarac, koji živi u neposrednoj blizini.

Foto: Instagram/duh.grobarstva/Aleksandar Šarac

Drugi pokušaj atentata na ranjenog muškarca dogodio se januara 2019. godine, kada je višestruki ubica Čaba Der izrešetao Šarčevog zeta Nebojšu M. na Banovom brdu u Beogradu. Ipak, i za ovaj zločin je ubrzo ustanovljeno da je prava meta bio pripadnik Pink pantera, koji je uspeo da izbegne metak.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ipak, Šarčev slučaj nije jedinstven, a neuspelih likvidacija u poslednje vreme sve je više. Postavlja se pitanja da li su kriminalci, odnosno mete napada, vremenom postali samo oprezniji, ili se radilo o „upozorenju“, a možda samo imaju neverovatnu sreću.

Pročitajte još...

Dva bombaška napada i dve pucnjave

Rekorder u broju preživelih atentata je, definitivno, Crnogorac Jovan Đurović, brat pokojnog vođe barskog klana Luke Đurovića, inače desne ruke Luke Bojovića. Đurović je dosad preživeo čak četiri napada – dva bombaška i dve pucnjave. Najpre je 2016. preživeo bombaški napad na grobu brata Luke, kada je na sanduk postavljen eksploziv.

Godinu dana kasnije ovaj Baranin preživeo je hitac iz snajpera i to dok je sedeo na terasi jednog lokala u Baru. Ni 2018. nije prošla mirno, pa je tako Đurović tada izbegao eksploziju auta postavljenu pod njegovo vozilo, jer se podmetnuta bomba otkačila pre nego što je eksplodirala. Poslednji u nizu napada dogodio se krajem prošle godine, kada je Đurović preživeo kišu metaka u centru Amsterdama u Holandiji.

Stojanović ipak likvidiran

Slučaj Strahinje Stojanović, koji je ubijen septembra ove godine nakon što je pod njegov džip postavljen eksploziv, još jedan je u nizu kriminalaca koji su neko vreme uspevali da izbegnu smrt. Naime, Stojanović se, pre napada u septembru, na meti egzekutora našao i 2018. godine, kada je na njegovog automobil, takođe, postavljen eksploziv.

Foto: Nova.rs

Stojanović je tada smrt uspeo da izbegne jer je samo nekoliko sekundi pre eksplozije izašao iz automobila kako bi uzeo nešto iz stana.

Olas Bilbao Gonzales i Strahinja Stojanović Foto: Printscreen/Instagram

U napadu je tada teško povređena njegova tadašnja devojka Olac Bilbao Gonzales, inače španska misica, koja je ostala u kolima.

Runjo na meti napadača s uzijem u kafiću na Vračaru

Nikšićanin Miloš Nilović Runjo (31), koga je maja ove godine u kafiću na Vračaru u Beogradu pokušao da ubije Miloš M. iz Herceg Novog, nekoliko puta je bio meta napada. Tog dana maskirani napadač sa uzijem u ruci upao je u poznati prestonički kafić i razgledao, očigledno tražeći nekog.

Nakon što nije uspeo da pronađe metu, on je napustio objekat. Ubrzo se ispostavilo da je meta napada bio Nilović, koji je prilikom upada napadača uspeo da pobegne.

Foto: Facebook/Miloš Nilović Runjo

Ovo nije prvi put da se Nilović našao u ovakvoj situaciji. Krajem 2018. godine, takođe u jednom beogradskom kafiću, Nilović je sedeo sa ubijenim prijateljem Vladimirom Popovićem zvanim Vlada Pop, kada su maskirani napadači ušetali u lokal i zapucali iz automatskog oružja. Popović nije preživeo atentat, dok je Nilović uspeo da se spasi.

Na vođu Grobara dva puta ove godine pucano

Nenad Alajbegović (39), poznatiji kao Alibeg, bivši vođa navijačke grupe Partizana „Zabranjeni“, dosad je preživeo četiri sačekuše, a poslednji put je ranjen u junu na Novom Beogradu, kada je na njega ispaljeno 15 hitaca.

Nenad Alajbegović Foto: Mup

Bivši vođa navijača se čak dva puta ove godine našao na meti nepoznatih napadača. Naime, on je u januaru ove godine takođe teško ranjen, a pre toga na njega je pucano i 2019. godine, kada ga je metak pogodio u stomak. Alajbegovića su prvi put pokušali da ubiju jula 2010. godine, dok je izlazio iz ulaza zgrade u kojoj živi na Novom Beogradu. Tada je na njega pucao navijač „Alkatraza“, ali su ga sva tri ispaljena metka promašila.

Pročitajte još...

Navijaču Crvene zvezde pucali u noge

I Dražen Dragaš zvani Lurč, jedan od vođa navijača Crvene zvezde, dva puta je dosad preživeo napade. On je poslednji put ranjen jula 2017. godine u Beogradu, a pre toga na meti napadača našao se 2. avgusta 2005. godine, kada je ranjen u noge u jednom kafiću na Bulevaru kralja Aleksandra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar