Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Aleksandar Š., koji je danas oko 16 sati upucan u garaži TC Ušće, sa teškim povredama zbrinut je u Uregentnom centru. Još jedan detalj iz biografije Aleksandra Š. poznat je javnosti, a tiče se i proslavljenog košarkaša Vukašina Vuleta Avdalovića.

Vule Avdalović, Foto: JEAN-SEBASTIEN EVRARD / AFP / Profimedia

Naime, Avdalović se u avgustu 2018. našao na meti nepoznatih napadača koji su na njegovu porodičnu kuću bacili bombu i naneli veliku materijalnu štetu. Ubrzo se ispostavilo da meta napada najverovatnije nije bio košarkaš, već njegov prvi komšija – Aleksandar Š.

Kako saznajemo, policija je na mestu zločina u garaži pronašla oružje, a potom i pokrenula akciju „Vihor“ i potragu za ubicom. Blokirani su svi izlazi iz grada, a policija proverava sva sumnjiva vozila.

Aleksandar Š. hapšen je 2011. godine, kada je imao 26 godina, i to kao član bande koju je policija sumnjičila za seriju razbojništava, u kojima je plen bio 250.000 evra, i trgovinu drogom. Aleksandar Š. je tada više bio logistička pomoć u pljačkama, ali je bio glavni za trgovinu drogom jer se sumnjalo da je upravo on ostale članove grupe snabdevao drogom koju su oni preprodavali.

Pogledajte snimak sa lica mesta:

Posle pritvora pušten je da se brani sa slobode, i upravo zbog trgovine drogom osuđen je na tri godine zatvora. Na odsluženje kazne, u Zabelu upućen je 2014. godine. Međutim, pušten je sredinom 2016. godine, nakon što mu je smanjena kazna, i to za sedam meseci.

Podsetimo, mediji su najpre preneli informaciju da je Aleksandar Š. preminuo po prijemu u bolnicu, ali je ta informacija ubrzo demantovana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare