Foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

D. K. koji je zajedno sa A. S. u nedelju uveče ispred bolnice u Uroševcu dovezao svoju suprugu bez svesti sa vidljivim povredama i pobegao sa "audijem" švajcarskih tablica, odranije je poznat policiji, a u evidenciji ima čak 122 krivična dela. Lekari su mogli samo da konstatuju smrt tinejdžerke, a utvrđeno je da je prethodno bila mučena dva dana.

Osamnaestogodišnja M. O. umrla je 24 sata pre nego što je dovedena u bolnicu u Uroševcu, rekla je savetnica u Ministarstvu pravde Nazlie Baljaj i još saopštila da je nesrećna devojka dva dana u kontinuitetu trpela nasilje.

Ovo ubistvo izazvalo je niz skandala na Kosovu i Metohiji, što je potvrdila i savetnica u Ministarstvu pravde rekavši da je prvi skandal bio kada je tužilac za glavnog osumnjičenog naveo da je povratnik i da su od 2013. podignute optužnice u vezi s pokušajem ubistva.

Naime, Gazeta ekspres je prenela da D. K. u svojoj kriminalnoj biografiji ima optužbe za 122 krivična dela. Od toga za 11 pljački, 93 slučaja krađe i teške krađe, jedan slučaj silovanja, kao i nanošenje pet telesnih povreda. Nakon objavljivanja njegove fotografije u kosovskim medijima, građani su se masovno javljali policiji opisivajući ga kao lokalnog nasilnika koji je važio za strah i trepet, preneo je Kosovo Online.

Kako navodi savetnica, još je skandaloznija izjava sudije da ubistvo 18-godišnjakinje ima veze sa ljubomorom, bez sprovođenja istrage, pravdavajući tako glavnog osumnjičenog da je ubio M.O. iz ljubomore.

Osnovni sud u Uroševcu saopštio je, inače, da su razlozi koji su doveli do smrti 18-godišnjakinje to što je osumnjičeni za ubistvo sumnjao da ga je M.O prevarila sa rođakom.

Otac ubijene devojke besan

Otac ubijene M. O. kazao je da je u velikom šoku zbog svega što se dogodilo, ali i da je ljut na nadležne jer je D. K., suprug njegove ćerke, pušten ranijih godina i nije osuđivan za više krivičnih dela.

„Pravosuđe bi trebalo da preduzme mere protiv osobe koja je zavila u crno moju porodicu. Veoma smo zabrinuti zbog svega što nam se dogodilo i što je osumnjičeni u bekstvu“, rekao je on, preneli su Reporteri.

Otac nastradale devojke uputio je apel i roditeljima da obrate pažnju na svoju decu i da prate sa kim se druže.

Prema njegovim rečima, kasno je shvatio da je njegova ćerka bila u vezi sa osobom koja će joj oduzeti život. Kaže da su zajedno živeli dva meseca, ali da je verovatno bila pod pritiskom i nikome nije smela da kaže istinu.

„Plašila se i svojoj porodici da saopšti i potraži možda pomoć“, navodi otac ubijene.

Kamere snimile osumnjičene

Glavni osumnjičeni za ubistvo 18-godišnjakinje, D.K., uhapšen je u jednom selu kod Uroševca, a u pritvoru je i A. S., koji je optužen za pomaganju u ovom zločinu. Njih dvojica su pred bolnicu u Uroševcu mrtvu devojku dovezli u „audiju“ švajcarskih registracija. Snimila ih je nadzorna kamera, a jednog od njih uhapsili su pratično meštani jednog sela pored Uroševca i zadržali ga do dolaska policije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar