Foto:Shutterstock

Dvojica muškaraca su u nedelju noću ispred bolnice u Uroševcu dovezli bez znakova života 18-godišnju devojku i pobegli. Kosovska policija je do sada uhapsila 33-godišnjeg osumnjičenog za pokušaj teškog ubistva, dok je drugi osumnjičeni, 29-godišnjak Dardan Krivaća, i glavni osumnjičeni za ubistvo u begu. Policija je raspisala poternicu za njim.

Kako je policija saopštila u nekoliko oglašavanja od juče, beživotno telo M.O. doveženo je u popodnevnim časovima u subotu kod uroševačke bolnice, a osumnjičeni su odmah i pobegli.

Policija je u međuvremenu identifikovala i mesto zločina – jedna stambena zgrada u Uroševcu, kao i da je to dvoje osumnjičenih i počinilo ubistvo devojke.

Uspeli su da uhapse jednog od njih A.S., starog 32 godine, kojem je nakon saslušanja i određen 48-časovni pritvor, dok se sada traga za Dardanom Krivaćem, rođenim 25. avgusta 1992.

POGLEDAJTE JOŠ:

Policija je objavila i fotografije osumnjičenih.

Danas je glavni tužilac u Uroševcu Šukri Jašari (Shukri Jashari) održao konferenciju za medije, iznevši podatak da je egunac, koji je i glavnoosumnjičeni za ubistvo, već od ranije poznat policiji i tužilaštvu.

Štaviše, on ima veliki broj krivičnih dela.

Kako su preneli elektronski mediji u Prištini, drugoosumnjičeni A.S., koji živi u Švajcarskoj, navodno je živeo sa žrtvom, koja je to činila pod prisilom.

Ubistvo je podiglo deo kosovske javnosti na noge. Pored zvaničnih institucija, oglašavaju se i pojedinci, među njima ministri, poslanici i kosovska predsednica Vjosa Osmani. Svi osuđuju ubistvo i upozoravaju na učestalo porodično nasilje i nasilje nad ženama.

Oni upozoravaju na nekažnjivost nasilja nad ranjivim grupama, a pre svega ženama i decom, koji uključuju i silovanja, te potrebu da se zajednica mobiliše i stane na put nasilju, odnosno da se dobije epilog ovakvih slučajeva na sudu i to sa maksimalnim kaznama.

Inače, slučajevi nasilja nad ženama i porodično nasilje su svakodnevno registrovani u dnevnim policijskim izveštajima u kojima se inače daju vrlo šture informacije o ovim slulajevima.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar