Vozač kamiona, kamion, vozač
Foto: Shutterstock

Dragan Dulić, koji je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe, pravosnažno je osuđen na kaznu zatvora od tri godine zbog izvršenja produženog krivičnog dela teška krađa, te mu je izrečena i mera bezbednosti oduzimanja pet međunarodnih dozvola za transport, blanko saobraćajnih dozvola, blanko međunarodne karte za osiguranje automobila i blanko overena polisa osiguranja.

Za isto krivično delo osuđeni su Ante Kamenjašević na kaznu zatvora od godinu i tri meseca, Danijel Čalić i Branka Keravica na kaznu zatvora od po godinu dana.

Drugostepeni sud je prema Kamenjaševiću odbio optužbu za krivično delo teska krađa u saizvršilaštvu i potvrdio deo prvostepene presude kojom je Radoslav Olujić oslobođen optužbe da je tokom aprila 2010. godine u Novom Sadu i Zagrebu, zajedno sa Stevanom Dulićem, Keravicom i sada osuđenim Alenom Manojlovićem, izvršio krivično delo teška krađa.

Pročitajte još:

Prvostepeni sud je prema Aleksandru Duliću odbio optužbu da je u decembru i u novembru 2010. godine u Novom Sadu i Beču u sklopu organizovane kriminalne grupe počinio krivično delo teška krađa i teška krađa u pokušaju.

Takođe, prvostepeni sud je odbio optužbu prema Draganu Duliću i Aleksandru Duliću da su 20. novembra 2010. godine u Beču, izvršili krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja.

Prema stavu Apelacionog suda, Stevan Dulić, prema kome je optužnica odbačena, te Dragan Dulić od jula meseca do kraja 2010. godine jesu organizatori ove organizovane kriminalne grupe, a njeni pripadnici su Keravica i Kamenjašević.

Dragan Dulić, Branka Keravica i Ante Kamenjašević su oglašeni krivim što su od aprila do decembra 2010. godine na teritoriji Španije, Italije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i drugih zemalja Evrope, radi sticanja finansijske koristi, krali autobuse i kamione, te na njima prepravljali identifikacionu oznaku, brojeve šasija i motora, stavljajući lažne tablice i prodavali ih.

VIDEO: Incident pre izricanja presude Mladiću

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)