Foto:EPA/ABIR SULTAN

Na sedam godina zatvora, danas je u Višem sudu u Novom Sadu osuđen Bora Batočeli (61), korisnik prihvatilišta Doma za stare u Futogu, okrivljen da je 1. septembra 2021. godine, udarcima i davljenjem pokušao da ubije Božanu O. stanarku iz susedne sobe, navode Novosti.

On je obavezan da oštećenoj na ime odštete za pretrpljen strah i bol isplati 160.000 dinara. Prilikom odlučivanja o kazni, sud nije pronašao olakšavajuće okolnosti, a od otežavajućih cenjeno je to što ima 13 pravosnažnih presuda i dva postupka u toku.

Obrazlažući presudu, sudija Ivana Josifović rekla da je oštećenu spasao sam Bog i medicinski tehničar, koji ju je otrgao od Batočelija, kada ju je posle njenog vriska zatekao s obe ruke na vratu Božane O. Da se on, kako je dalje rekla, pojavio malo kasnije, ko zna šta bi bilo.

Pročitajte još:

„Imali smo u vidu da niste pokazali saosećanje prema žrtvi, niti ste joj je izvinili, ili rekli da vam je žao, iako ste videli da je ona u invalidskim kolicima plakala u sudnici“, kazala je sudija Josifović.

„Od države ste dobili, iako nemate zaposlenje, topao smeštaj, hranu, socijalnu zaštitu, a ipak ste uradili ovako nešto. Zato što niste znali to da cenite, sada ćete od države dobiti sedam godina zatvora u Kazneno popravnom zavodu“, rekla je ona.

Vremešna Božana O. je u svom svedočenju ispričala da je okrivljeni bio pod uticajem alkohola i droge kada ju je napao i da je tada slavio rođendan. Prema onome što je ispričala, ležala je u sobi sa cimerkom u mraku i pitao je za jednog korisnika, ali da nije htela da mu odgovori, jer se plašila za njega. Bora je, kako je ispričala u sudnici, na kratko izašao, ali se vratio i počeo da je udara plastičnom tacnom za posluživanje jela, i rukom u glavu, a zatim je davio.

Batočeli je u završnoj reči kazao da u Domu nikada nikoga nije udario, navodeći da je oštećena samu sebe povređivala prilikom pada sa kreveta ili iz invalidskih kolica.

VIDEO: Velika akcija na Batrovcima: Zaplenjen kokain vredan milion evra

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)