Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Osnovni sud u Ubu doneo je odluku da pusti da se brani sa slobode Vukašina Miloševića (26) iz Jabučja, koji je osumnjičen da je pijan sa 1,72 promila alkohola u organizmu, 13. jula izazvao udes u kojem je stradao Branislav Jevrosimović.

Vukašin Milošević osumnjičen je da je pijan, vozeći „opel“ izgubio kontrolu, prešao u suprotnu kolovoznu traku i pri velikoj brzini zakucao se u „punto“ u kom je bio Branislav Jevrosimović. Policija je privela Miloševića na trežnjenje, ali nakon saslušanja on je pušten kući tako što mu je oduzet pasoš, zabranjeno mu da napušta mesto boravka uz obavezu da se svakog ponedeljka javlja u policiju.

Pročitajte još:

Ono što ovu nesreću čini neljudskom jeste tvrdnja svedoka da je Milošević, posle sudara, odmah pozvao oca koji ga je odveo u Dom zdravlja gde mu radi majka, umesto da pomognu Jevrosimoviću koji je bio zaglavljen u kolima. Isti ti svedoci rekli su da Milošević nije imao teže povrede, a zahtevao od oca da ga odmah vozi kod lekara, umesto da pomognu čoveku koji je umirao u kolima.

„To je neljudski! Ostavili su čoveka da umire u kolima! Da su mu odmah pomogli, možda bi preživeo! Ovako je čekao vatrogasce, koji su morali da ga vade iz kola, u kojima je bio zaglavljen, a sve vreme je imao teško unutrašnje krvarenje“, rekao je svedok ove užasne tragedije za Telegraf.rs.

Zašto se tužiteljka Osnovnog javnog tužilaštva u Ubu nije žalila na ovu odluku suda kada se zna da je Milošević bio pijan, da je otišao i da nije pomogao Jevrosimoviću koji je umirao u tom trenutku, kako i to da svedoci na koje bi on mogao da utiče, nisu saslušani?

Kući je pušten osumnjičeni koji je bio pijan, udaljio se sa mesta nesreće, nije pružio pomoć povređenom, a nisu saslušani svedoci nesreće na koje on može da utiče

Iz Osnovnod suda u Ubu su na pitanja odgovorili mejlom da je „svoju odluku doneo u skladu sa odredbama ZKP-a, krećući se u granicama zakonskih razloga za određivanje pritvora prema osumnjičenom, koje je predložio OJT Ub, na koju odluku OJT iz Uba nije izjavio žalbu. Sve napred navedeno, sadržano je u obrazloženju rešenja“.

BONUS VIDEO: Teška saobraćajna nesreća kod Obrenovca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare