Foto:Screenshot/Instagram/192_rs/Facebook/Danijel Lazovic/Preuzeto sa Sandžak Danas

“Tragedija kakva se ne pamti. Ceo grad je u žalosti, svi smo zavijeni u crno. Ne možemo da se oporavimo od ovog strašnog gubitka. Deca su bila poput anđela. Ne daj Bože nikome da doživi ovo”, kažu kroz suze za Novu.rs neutešne komšije Danijela Lazovića koji je zajedno sa troje dece i komšinicom Dijanom poginuo u subotu u stravičnoj nesreći kod sela Ušće.

U teškoj saobraćajnoj nesreći učestvovalo je vozilo “ford” kojim je upravljao Lazović i vozilo Vojske Srbije koje je vozio M.V. Nakon nesreće, preživela je jedino Mirjana Lazović, majka nastradale dece. U nesreći su stradali njen suprug Danijel L. (33), i troje dece uzrasta 10, sedam i jedne godine, kao i i Dijana Kutlačić (27). Stradali Danijel bio je pripadnik Vojske Srbije, a kobnog dana je porodica sa komšinicom krenula na obeležavanje praznika u manastir Studenica.

Foto:Facebook/Danijel Lazovic

Pijan usmrtio petoro ljudi 

Kako nezvnično prenose mediji, M.V. vozač oklopnog vozila imao je više od 0,20 promila alkohola u krvi, što je protivno pravilima Vojske Srbije koja nalažu nultu toleranciju na alkohol za pripadnike službe. Redakcija portala Nova.rs pokušala je tu informaciju da proveri u tužilaštvu i policiji, međutim odgovori još nisu stigli.

Zbog sumnje da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti u saobraćaju, M. V. je određen pritvor nakon što je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu. 

Komšije nesrećne porodice kažu da je pravo čudo što je Mirjana preživela, ali i da život bez porodice više nema smisao. Ističu i da ne postoji kazna koja može biti dovoljna za vozača koji je upravljao vozilom Vojske Srbije, za kog tvrde da je odgovoran. 

Bila je zarobljena ispod oklopnog vozila

“Kako će se jadna žena oporaviti? Sedela je u kolima, dozivajući svoju decu i muža. Bila je zarobljena ispod oklopnog vozila, zajedno sa nastradalima. Ne mogu ni da zamislim šta je preživela. Jezivo je ovo što se dogodilo, nema reči koje bi opisale ovu tragediju. Za vozača koji je usmrtio jednu porodicu, decu koja su tek trebala da žive, devojku u najlepšim godinama, nije dovoljna ni doživotna kazna!”, kaže naš sagovornik. 

Pročitajte još

Vozaču vozila Vojske Srbije određen pritvor

Vozač borbenog vozila Vojske Srbije, M. V. koji je učestvovao u nesreći na putu Raška – Kraljevo u kojoj je poginulo pet osoba, saslušan je u ponedeljak u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu nakon čega mu je određen pritvor, saopštilo je tužilaštvo.

„Više javno tužilaštvo u Kraljevu je dana 23. 9. 2024. godine donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv M. V. iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja iz čl. 297 stav 2 u vezi člana 298 stav 1 Krivičnog zakonika na štetu pet osoba“, naveli su u saopštenju.

Foto:Screenshot/Instagram/192_rs

Nakon saslušanja osumnjičenog, a po predlogu Višeg javnog tužilaštva Kraljevu istom je od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Kraljevu određen pritvor.

Podsetimo, teška saobraćajna nesreća dogodila se u subotu oko 13.00 časova na putu Raška – Kraljevo kada je, pod još neutvrđenim okolnostima, došlo do sudara vozila Vojske Srbije i putničkog automobila „ford“ u kom su bili porodica Lazović – otac, majka i troje dece i njihova komšinica. Nastradala porodica je zajedno sa komšijom krenula na obeležavanje praznika u manastiru Studenica.

„Komšinica je juče pošla sa njima da idu u manastir jer je bio praznik i svetac Mala Gospojina. Sve su se prethodno dogovorili jer je imao slobodan dan. Znali su često da izdvoje vreme i da se druže sa prijateljima i porodicom. Eto, prijatelje i kolega ga je čekao, zvao da vidi dokle su došli, a telefon je samo zvonio i zvonio ispod smskanog vozila. Nije znao da je izgubio Danijela i njegovu dečicu. Kada je video da je bila neka nesreća, a potom i fotografiju udesa gde se video plavi automobil, presekao se, naslutio je da su oni“, kazala je poznanica ove porodice za Kurir.

Iz Ministarstva odbrane su saopštili ranije da je borbeno vozilo bilo na izvršavanju redovnih zadataka.

Bonus video: Otac, troje dece i jedna odrasla osoba poginuli u nesreći kod Kraljeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare