Hajziri Faton osumnjičeni Foto:printscreen/Foto:printscreen /YouTube/ KTV - Kohavision;

Komandir policijske stanice Srbica Muhamet Kajtazi razrešen je dužnosti nakon što je otišao da izjavi saučešće porodici ubijenog Fatona Hajrizija. Vest o njegovoj suspenziji saopštila je Kancelarija za medije Kosovske policije. Takođe je rečeno da Kosovska policija, kao institucija za sprovođenje zakona, postupa u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i preporukama PIK-a (Policijskog inspektorata Kosova).

„Kosovska policija je institucija za sprovođenje zakona u svim slučajevima, uključujući i ovaj slučaj. Radnje se preduzimaju u skladu sa zakonskim ovlašćenjima koje ima i preporukama PIK-a, primenjujući iste“.

Suspendovani komandant Kajtazi je sa još nekoliko policijskih službenika otišao u porodicu monstruma. Došli su u uniformama.

IPK je preporučio njegovu suspenziju nakon objavljivanja fotografija i vesti u medijima, nazvavši to teškim disciplinskim prekršajem i teškim diskriminatornim ponašanjem, piše Lajmi.

Faton Hajrizi višestruki ubica

Podsetimo, Faton Hajrizi je u Loznici ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića, a njegovog kolegu Vjekoslava Ilića teško ranio kada su, tokom rutinske kontrole, zaustavili vozilo tutinskih registarskih tablica.

U vozilu je bio Faton Hajrizi, čovek koji je imao debeli dosije – čak devet puta je bežao iz zatvora. Na pitanje šta ima u torbici, pucao je na njih. Nikola je pogođen u grudi i preminuo je na licu mesta.

Usledila je potraga za Hajrizijem, koji je likvidiran nakon što je ponovo pokušao da napadne našu policiju koja je tragala za njim.

Bonus video: Ubijen policajac kod Loznice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare