Kokanović: Najavljeno mi je da se UKP interesuje za mene

Podeli:
Foto. Video/Nova.rs

Uprava za kriminalističku policiju (UKP) saslušala je danas u stanici policije 29. novembar beogradskog advokata Čedomira Kokanovića, jednog od organizatora advokatskih protesta "Ni korak nazad!", koji se poslednje dve nedelje u Beogradu organizuju protiv spornog nacrta Zakona o parničnom postupku. Kokanović za Nova.rs ističe da mu je saslušanje najavljeno još pre nekoliko dana, kao i da je ispitan na okolnosti falsifikovanja dokumenta.

„Pozvan sam na saslušanje zbog falsifikata iz 2020. godine Pravilnika Ministarstva pravde, po kome se naknada advokatima za službene odbrane smanjuje sa 50 na 30 odsto tarife. Interesovali su se da li sam ja to falsifikovao. Meni je taj Pravilnik poznat samo sa društvenih mreža“, kaže Kokanović za Nova.rs.

Pročitajte još:

Ističe i da je sve dosta interesantno, s obzirom na to da mu je pre nekoliko dana najavljeno da se UKP interesuje za njega.

„Meni je Aleksandar Cvejić, koji me je nedavno napao, rekao u petak posle protesta da se interesuje UKP za mene. Moram da napomene da uopšte nije jasno da li je to zaista falsifikat, ili je to stvarni dokument od koga se u međuvremenu odustalo. Koliko se sećam, taj Pravilnik se pojavio u neku subotu, pa je onda kasno u noć Viktor Gostiljac to demantovao, a zatim i u subotu ujutru bivša ministarka pravde Nela Kuburović“, kaže Kokanović,

On je istakao i da je na saslušanju rekao da sumnja da je vest namerno puštena, kako bi se ispitala reakcija naroda.

Podsetimo, na advokata Kokanovića je pre 10 dana nakon održane skupštine Advokatske komore Beograda (5. jun), u jednom kafiću na Novom Beogradu nasrnuo pomenuti Aleksandar Cvejić, koji je bio u društvu predsednika AK Srbije Viktora Gostiljca i drugih funkcionera komore, i tom prilikom mu naneo povrede.

Advokati Beograda i Srbije protestuju poslednje dve nedelje protiv predloga Ministarstva pravde da uvede brojne izmene u Zakon o parničnom postupku smatrajući da izmene otežavaju pristup građana sudu kao i da im je onemogućeno učešće u izradi nacrta zakona.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar