Čedomir Kokanović Foto:N1

Uprava za kriminalističku policiju (UKP) saslušaće danas u 11 časova u stanici policije 29. novembar beogradskog advokata Čedu Kokanovića, jednog od organizatora advokatskih i narodnih protesta "Ni korak nazad!", koji se poslednje dve nedelje u Beogradu organizuju protiv spornog nacrta Zakona o parničnom postupku. Zasad nije poznato na koju okolnost je Kokanović pozvan na saslušanje.

„Ovo saslušanje vidim kao nastavak političkog pritiska na nezavisnu advokaturu i rezultat koruptivne sprege rukovodstva Advokatske komore Srbije i Ministarstva pravde. U advokatskim krugovima je poznato da je smenjeni predsednik AK Srbije Viktor Gostiljac tražio od ministarke pravde Maje Popović iniciranje krivičnih postupaka protiv mene jer razotkrivanjem mahinacija u advokatskoj komori ugrožavam njegovu poziciju. Na to da ću biti saslušan već sam upozoren pretnjama upućenim od strane smenjenog sekretara AK Srbije Aleksandra Cvejića nakon poslednjeg protesta u petak“, izjavio je advokat Kokanović.

Inače, Kokanović je na saslušanje otišao sam, a okolnosti istog nisu poznate.

Podsetimo, na advokata Kokanovića je pre 10 dana nakon održane skupštine Advokatske komore Beograda (5. jun), u jednom kafiću na Novom Beogradu nasrnuo Aleksandar Cvejić, koji je bio u društvu predsednika AK Srbije Viktora Gostiljca i drugih funkcionera komore, i tom prilikom mu naneo povrede.

Advokati Beograda i Srbije protestuju poslednje dve nedelje protiv predloga Ministarstva pravde da uvede brojne izmene u Zakon o parničnom postupku smatrajući da izmene otežavaju pristup građana sudu kao i da im je onemogućeno učešće u izradi nacrta zakona.

Uskoro opširnije…

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram