Foto: Privatna arhiva/detective-info.com.ua

Bivši pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije, Enis Baković, rekao je Libertasu da nikada nije izbrisao, niti kao starešina dao nalog da se izbriše bilo kakva poternica ili Interpolovo obaveštenje za Tamaru Zvicer, inače suprugu vođe ozloglašenog "kavačkog klan" Radoja Zvicera. Zvicerova supruga široj javnosti poznata je još od 2016. godine kada je za dlaku izbegla smrt.

Naime, na spisku osoba iz kriminogene sredine, za koje je Europol preporučio crnogorskim nadležnim organima da ih ispitaju, našla se i Tamara Zvicer, supruga Radoja Zvicera koji slovi za prvog čoveka kavačkog klana.

Zvicerova supruga od ranije je poznata javnosti i to zbog krajnje nesvakidašnji postupaka. Njeno ime osvanulo je u svim domaćim, ali i stranim medijima, 2020. godine kada je spasila sigurne smrti svog supruga Radoja Zvicera u Kijevu, gradu u kom su, makar kako su verovali, živeli skriveno, daleko od balkanskih policija i neprijatelja.

Tog dana, napadači su Zviceru prišli nasred ulice i pred brojnim svedocima ispalili su sedam hitaca ka njemu. I baš kada se učinilo da mu nema spasa, iz zgrade u kojoj su živeli istrčala je Tamara sa pištoljem u ruci i zapucala na atentatore.

Tamara Zvicer Foto: Detective-info.com.ua

Objavljena je fotografija na kojoj se vidi kako repetira pištolj i viče na napadače, što je po svemu sudeći upalilo, jer su napadači pobegli.

Sa druge strane, pištolj koji je Zvicer koristila nikada nije pornađen, niti je, prema do sada poznatim informacijama, pokrenuta istraga tim povodom u Ukrajini.

Pročitajte još:

Ipak, to nije jedini put kada je njeno ime ispunjavalo stupce hronike. Na nju je pucano 23. maja 2016. godine kada je, dok je vozila automobil volksvagen „golf“ sive boje u naselju Dobrota u Kotoru, audi crne boje podgoričkih registracija, najpre pokušao da prepreči put, a onda je iz njega otvorena je vatra. Metak je pogido automobil u kome su bile Tamara Zvicer i njena maloletna ćerka.

U ovom napadu one nisu bile povređene.

Ipak, Više državno tužilaštvo u Crnoj Gori donelo je naredbu o obustavljanju ove istrage jer su, između ostalog, tvrdnje Vukotića da nije bio u Kotoru kada je 27. marta 2016. godine pucano u dvojicu kavačana, potvrđene su izjavama više svedoka, a na isto su ukazivali prikupljeni materijalni dokazi.

Jovan Vukotić Foto: Društvene mreže

Takođe, iste godine o njoj se pisalo nakon što je tužila Upravu policije PJ Kotor zbog oduzetih stvari prilikom pretresa njihovih stanova 12. septembra 2016. godine,

U tužbi u koju je crnogorska Pobjeda svojevremeno imala uvid, Zvicer je tražila povraćaj tehničkih uređaja za koje nije pokrenut krivični postupak, niti je podneta bila krivična prijava državnom tužiocu.

BONUS VIDEO: Radoje Zvicer pokušaj ubistva Kijev atentat

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare