Petar Lazović sa klanom Belivuk
Foto: Screenshot/skyaplikacija/libertas.me

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić saopštio je da povećan stepen zaštite Glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću i direktorici i glavnoj i odgovornoj urednici portala Libertas Press, Oliveri Lakić.

„Nakon obavljenih konsultacija sa direktorom Uprave policije Zoranom Brđaninom odlučili smo da povećamo stepen zaštite po mestu kretanja i mestu stanovanja Glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću, kao i direktorici i glavnoj i odgovornoj urednici portala Libertas Press, Oliveri Lakić“, naveo je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, piše RTCG.

Adžić naglašava da će Ministarstvo unutrašnjih poslova odlučno i sa svim svojim kapacitetima stati u zaštitu svih onih koji doprinose borbi protiv organizovanog kriminala, vladavini prava i ubrzanom putu ka EU.

Pročitajte još:

Podsetimo, Olivera Lakić nedavno je otkrila kako su pripadnici kriminalnih grupa iz Crne Gore uživali zaštitu policajaca. Između ostalog, otkrila je i detalje događaja iz januara 2021. godine, kada su Marko Miljković i Veljko Belivuk putovali u Crnu Goru.

Događaji iz januara 2021. godine u Srbiji i Crnoj Gori, vezani za put Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Kotor na slavu Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana, dobijaju potpuno novi kontekst posle otkrića EUROPOLA da su visoki policijski funkcioneri Crne Gore koristili Skaj aplikaciju i razmenili stotine hiljada poruka sa „kavčanima“, o čemu je pisao portal „Libertas“.

Portal Libertas objavio je detalje iz dokumenta Europola u kojem se navodi da su službenici crnogorske policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

U dokumentu, koji je Europol poslao još jula prošle godine Crnoj Gori, navodi se da Lazović i Milović „koristeći svoje pozicije, pružaju zaštitu kavačkom klanu, a vođi klana, Radoju Zviceru, daju osetljive operativne podatke i saznanja iz crnogorskog informacionog sistema“.

Na jednoj od fotografija do kojih su došli novinari Libertasa iz aplikacije Sky vidi se Marko Miljković, Veljko Belivuk, Radoje Zvicer i dvojica policajaca kako poziraju zagrljeni na fotografiji.

BONUS VIDEO: Koga će sve iz državnog vrha Belivuk da povuče sa sobom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar