Vučić Vidojević KRIK
Danilo Vučić i Aleksandar Vidojević / Foto: KRIK

Veljko Belivuk, vođa kriminalne organizacije osumnjičen za ubistva i otmice rekao je na saslušanju u tužilaštvu pre dve nedelje da je kontakt sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem održavao najviše preko Aleksandra Vidojevića, poznatijeg kao Aca Rošavi. Vidojević, koji je javnosti poznat i kao bliski drug predsednikovog sina Danila, iza sebe već ima dosije, pa se tako protiv njega trenutno vodi postupak zbog demoliranja kafića "Komitet" u Beton hali.

Dok javnost očekuje početkom avgusta optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal protiv Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, KRIK je danas objavio transkript saslušanja Belivuka u tužilaštvu 5. jula. U njemu se između ostalog navodi da je veza između predsednika Vučića i Veljka Belivuka bio Aleksandar Vidojević, poznatiji kao Aca Rošavi.

Belivuk je ispričao da mu je huligan Aleksandar Vidojević rekao 2017. godine da će mu on biti direktna veza s predsednikom Srbije.

„Vidojević mi je rekao da Šef, tako smo zvali Vučića, ima veliki problem na Partizanovoj tribini koji je nastao usled mog odlaska u pritvor 2016. godine. Da Andrej, brat Aleksandrov, ima kontrolu nad navijačkom grupom ‘Alkatraz’, ali da oni nemaju snage da iznesu ništa tu, da kontroliše i deo tribine navijača pod nazivom ‘Kimijevci’, ali da oni samo troše pare i ne doprinose ničemu, a da zapravo nemaju nikakvu kontrolu. Ideja je bila da se napravi nova navijačka frakcija koja će sve to ujediniti da bi situacija bila kao na Zvezdinom stadionu. (…) Mi smo to uradili“.

Veljko Belivuk Foto: Printscreen

Rekao je i da je vremenom izgubio poverenje u Vidojevića, i da su počeli da sumnjaju da ne prenosi sve kako jeste Šefu, kako su oslovljavali Vučića, i da više zasluga pripisuje sebe za neke rešene zadatke.

Huligan i prijatelj sina predsednika

Inače, ovo nije prvi put da se Vidojević, u navijačkim krugovima poznatiji pod nadimkom Aca Rošavi, nađe pod lupom žiže javnosti. Neretko je to bilo zbog sukoba sa zakonom, zbog čega je čak i osuđivan.

Vidojević, koji je u bazi policije označen i kao član crnogorskog kavačkog klana, ali i pripadnik navijačke grupe „Janjičari“ sa juga, dobro je poznat organima gonjenja, a trenutno mu se sudi pod sumnjom da je sa huliganima iz Belivukove grupe demolirao noćni klub „Komitet“ oktobra 2018. godine. Grupi od 11 osoba na teret se stavlja nasilničko ponašanje i nanošenje lakih i teških telesnih povreda, a suđenje je počelo u decembru 2018. godine.

Foto:TANJUG/ INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV

Te večeri, na samom otvaranju kluba, huligani su upali u lokal, demolirali ga, a na meti nasilnika našli su se i brojni gosti.

Pored toga, protiv Vidojevića su se i ranije vodili postupci za razbojništvo, nasilničko ponašanje i nedozvoljeno držanje oružja. Kako je svojevremeno pisao portal KRIK, on se vodi kao vlasnik firme za obezbeđenje, koja je prethodno pripadala devojci ubijenog Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, a koji je svojevremeno bio vođa navijačke grupe „Janjičari“, sada „Principi“. Navodno, sumnjičio se i za trgovinu narkoticima, ali to nikada nije dokazano.

Vidojević je juna 2018. godine viđen u društvu Danila Vučića, kako zajedno navijaju na svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji, gde se pojavljuje još jedan član Belivukove grupe, Boris Karapandžić. Takođe, Vidojević se zajedno sa Nemanjom Srećkovićem nalazi i na fotografiji sa obeležavanja Dana Republike Srpske, januara 2020. godine, kako sede za stolom sa još 11 osoba, među kojima je i Danilo Vučić.

Novinarka KRIK Bojana Pavlović uslikala je juna 2020. godine Vidojevića, u društvu Danila Vučića kako zajedno gledaju derbi u jednom kafiću u Beogradu, nakon čega su joj nepoznati muškarci oduzeli telefon. Ona ih je fotografisala sa ulice kroz izlog, ali su je po odlasku, u Ulici Svetozara Markovića ispred libanskog restorana brze hrane „Hanan“ zaustavila trojica muškaraca koji su se predstavili kao službena lica.

Zahtevali su da sa telefona obriše fotografije jer, kako su rekli, „mogu da imaju problema“. Vidojević je na kraju rekao da novinarki vrate telefon, ali se i obratio novinarki rečima da tekstovi koje o njemu objavljuje ugrožava život. KRIK je podneo krivičnu prijavu protiv nepoznatih muškaraca jer su joj oduzeli telefon, ali je tužilac utvrdio da nije bila ugrožena, i da je to bio njen „subjektivni osećaj“.

Takođe, u velikoj akciji policije, početkom februara ove godine, kada je uhapšeno oko 20 osoba zbog organizovanog kriminala, među kojima su Veljko Belivuk i Marko Miljković, nije se našao Aleksandar Vidojević.

Vučić: Kampanja na porodicu

Fotografisanje Danila Vučića sa osvedočenim kriminalcima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je kao kampanju protiv njega i napad na porodicu.

Aleksandar Vučić Foto:ANJUG / STRAHINJA ACIMOVIC

„Niti mogu da plačem, niti mogu da kukam, jer ovde se ne radi o meni, ovde se radi o uništavanju života jednom dečaku. Čak i za te momke koje govore, reč je o navijačima, nekim od navijača. Nikakvi članovi kavačkog klana nisu. Sve su izmišljali“, izjavio je tada Vučić.

BONUS video: Dovođenje Belivuka na JNA

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare