partizan, košarka, navijači
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/Dragan Mujan/Nova.rs

Veljko Belivuk, šef kriminalne grupe osumnjičen za više brutalnih likvidacija, na saslušanju u tužilaštvu pre dve nedelje ispričao je između ostalog da su Vučić i njegovi saradnici tražili više usluga, među kojima je i to da kontroliše da se na Partizanovoj tribini ne skandira protiv predsednika.

KRIK je danas objavio transkript razgovora Veljka Belivuka u tužilaštvu 5. jula, gde je pričao o njegovim navodnim vezama sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Belivuk je rekao da nije kriminalac, već „vođa navijača“, i da je odlučio da ispriča veze sa predsednikom Vučićem, ministrom policije Vulinom, ali i Vučićevom bratu, prijateljima, kumovima i svim ostalim političarima koji su od njega tražili usluge.

Belivuk je nabrojao različite usluge koje je navodno činio za predsednika i njegove ljude, ali i to da je njegovo hapšenje 2016. godine dovelo do toga da političari izgube kontrolu nad tribinom Partizana.

„Vidojević mi je rekao da Šef, tako smo zvali Vučića, ima veliki problem na Partizanovoj tribini koji je nastao usled mog odlaska u pritvor 2016. godine. Da Andrej, brat Aleksandrov, ima kontrolu nad navijačkom grupom ‘Alkatraz’, ali da oni nemaju snage da iznesu ništa tu, da kontroliše i deo tribine navijača pod nazivom ‘Kimijevci’, ali da oni samo troše pare i ne doprinose ničemu, a da zapravo nemaju nikakvu kontrolu. Ideja je bila da se napravi nova navijačka frakcija koja će sve to ujediniti da bi situacija bila kao na Zvezdinom stadionu. (…) Mi smo to uradili.“

Belivuk je rekao i da su onemogućili pevanje na južnoj tribini.

„Omogućavali smo to nepevanje, neskandiranje njemu, njegovim članovima porodice, njegovim prijateljima, nedizanje parola, nedolaženje (huligana) na gej parade, pojavljivanje na (SNS) mitinzima kako bi se omasovio skup.“

Vučić je od Belivuka navodno tražio i da se spreči dizanje uvredljivog transparenta protiv ćerke direktora fudbalskog kluba „Crvena zvezda“ Zvezdana Terzića što su navijači planirali da urade na tribini u toku utakmice.

„Rekao sam da ima četiri sata do početka utakmice, da je fizički nemoguće da obustavim, na šta mi je kao iz topa rečeno da mi Šef poručuje da on zna da ja to mogu, pitanje je samo da li hoću. U takvoj situaciji vam se ne ostavlja mnogo izbora. Nakon nekih dva sata, pred početak meča, došao je i naš advokat Dejan Lazarević sa istom molbom, ali je njega pozvao Zvezdan Terzić. Mi smo to uradili. Posle dva dana smo se videli Marko Miljković, ja i Lazarević sa Terzićem gde nam se on bezuslovno zahvalio i pitao je koliko košta ta usluga. Rekli smo da je to urađeno kao usluga i da za prijatelje to ne može ništa da košta.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare