Foto:Privatna arhiva/Instagram/aleksandar_kk

Aleksandar Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac, čovek iza čijeg imena se rade svi "prljavi poslovi" biznismena Predraga Rankovića Peconija i koji je danas uhapšen zbog saradnje sa Veljkom Belivukom, kako Nova.rs saznaje, trebalo je da preuzme Bezistan - lokaciju u samom centru Beograda - za šta mu je vladajuća SNS, odnosno Skupština grada, dala "zeleno svetlo". Time se i gradska vlast Gorana Vesića direktno dovodi u vezu sa ekipom koja je sarađivala sa Veljkom Belivukom.

Naime, na sednici koja je održana 25. jula 2019. godine, SNS je podržala ideju da se radi urbanističko rešenje za Bezistan, koje je trebalo da finansira firma „Eureka bar doo“, čiji je vlasnik upravo – Aleksandar Kajmaković.  „Eureka bar doo“ je registrovan kao firma čija je delatnost pripremanje i posluživanje pića.

Istog dana, kada je održana pomenuta sednica, usvajao se i nov Statut, pa je vladajuća ekipa pokušala da „slučaj Bezistan“ prođe neopaženo, odnosno, pokušali su da iskoriste momenat kada „niko nije obraćao pažnju“ zbog, kako smo naveli – usvajanja novog Statuta.

Nikola Jovanović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Savez za Srbiju je tada jedini upozoravao na vezu klana Belivuk i države, odnosno, ukazivali smo na to da imaju podršku vlasti. Kontroverznim biznismenima daju da rade, grade, otvaraju i preuzimaju Beograd“, rekao je za Nova.rs Nikola Jovanović, osnivač Centra za lokalnu samoupravu.

Foto:Privatna arhiva

Podsetimo, Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac, suvlasnik više beogradskih restorana i klubova, uhapšen je zbog sumnje da je sarađivao sa Veljkom Belivukom zvanim Velja Nevolja, koji je početkom februara priveden u velikoj akciji MUP i BIA.

Kako je nezvanično potvrđeno za naš portal, on je danas priveden na razgovor u SBPOK. Inače, Kajmaković je desna ruka, odnosno najbliži saradnik Predraga Rankovića zvanog Peconi, vlasnika televizije “Hepi, koji je pre nekoliko godina ranjen u napadu u hotelu u centru Beograda.

Podsetimo, Belivuk i pripadnici njegove kriminalne grupe uhapšeni su 4. februara zbog sumnje da su počinili teška krivična dela, među kojima su otmice i ubistva.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar