Foto:EPA-EFE/Arthur Dong/Shutterstock

Američka policija saopštila je da je Brajan Volš (46), suprug nestale Beograđanke Ane Volš (36), optužen za njeno ubistvo, u gradu Kohaset u Masačusetsku. Brajan je izveden pred sud, gde mu je pročitana optužnica sa detaljima koji dokazuju da je on odgovoran za ubistvo supruge. Sumnja se da je Volš kobnog dana usmrtio svoju suprugu, a zatim njeno telo raskomadao na delove i spalio, a neki od ključnih dokaza protiv Brajana mogli bi da ukažu na to gde se telo nalazi.

Ani Volš se svaki trag gubi 1. januara, u kući u Kohasetu, gradiću u Masačusetsu, a njen suprug je 8. januara uhapšen zbog ometanja istrage. Ipak, od samog početka misterioznog slučaja niz navoda je ukazivao u njegovu umešanost u nestanak, a sada je to i zvanično potvrđeno.

Telo Beograđanke još uvek nije pronađeno, a prema najnovijim informacijama, sumnja se da je Brajan raskomadao telo nesrećne žene u podrumu kuće.

Izvori upućeni u slučaj, izjavili su da je signal Brajanovog telefona lociran na dve deponije i centra za reciklažu u kojima su korišćene spalionice – jedan u Abingtonu i drugi u Broktonu – dva predgrađa na južnoj obali Masačusetsa blizu kuće porodice Volš.

Brajan Volš Foto:Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Nije isključeno da je delove upravo tamo spalio telo.

„Postoji velika količina fizičkih dokaza prikupljenih na različitim lokacijama, ali malo je verovatno da će neko telo biti pronađeno“, rekao je izvor iz policije.

Brajan je izveden pred sud gde mu je pročitana optužnica, koja potvrđuje da je odgovoran za smrt svoje nestale supruge. Iako nije pronađeno telo, na stvarima koje je policija zaplenila uočen je DNK koji pripada Ani, kao i Brajanu. DNK je dovoljan da Brajan bude osuđen za ubistvo, a preti mu doživotna robija.

Tužiteljka je detaljno predstavila sled vremenski sled događaja nakon 1. januara. Opisano je do detalje Brajanovo kretanje, kako su ga sigurnosne kamere snimile na više lokacija koje Brajan nije spomenuo u razgovoru sa policijom, opisujući kako je, između ostalog usnimljen kako kupuje sredstva za čišćenje. Takođe, Brajan je pretraživao na internetu da li se ubica može osuditi, ukoliko se ne pronađe telo žrtve i još niz bolesnih stvari koje su uznemirile javnost.

Oči istražitelja i javnosti su opravdano od samog početka bile uprte u Brajana, a niz sumnjivih okolnosti je doveo upravo do njega.

Kretanje najsumnjivije

Postoji više dokaza koji su od samog početka ukazivali na Brajana. Među njima je definitivno njegovo kretanje u periodu nakon nestanka supruge.

On je policiju u više navrata slagao o kretanju što je odmah bilo sumnjivo. Njegova prva laž je počela kada je ispričao da je Ana 1. januara hitno otišla na let u Vašington, zbog posla.

Foto: Privatna arhiva

Nakon toga, gradio je alibi i policajcima detaljno ispričao svoje kretanje, ali je utvrđeno da se neke stvari ne poklapaju. Dok je pričao kako je vodio dete na sladoled i kupovao namirnice bolesnoj majci nadzorne kamere su zabeležile kako Brajan kupuje sredstva za čišćenje.

Pročitajte još:

Brajan je policiji rekao da je imao odobrenje da poseti svoju majku u Svampskotu 1. januara, te da je tog popodneva obavljao poslove za nju u lokalnim marketima. Potom je izjavio da se izgubio i da mu je trebalo više vremena da stigne kod nje. Ispostavilo se da se ovaj „izlet“ nije ni desio, već je Brajan samo „kupovao vreme“, dok je pokušavao da sakrije dokaze.

Usnimljen je kako baca đubre u mestu udaljenom sat vremena vožnje od njegove kuće.

Krvavi nož i sredstva za čišćenje

Ispostavilo se da je navodno kompromitujuće dokaze bacio u kontejner, a policajci su detaljnom pretragom deponije u Pibodiju pronašli testeru, krvave kese, kao i sredstva za čišćenje. Sredstva za čišćenje je uzeo za više od 400 dolara što je odmah bilo sumnjivo. Takođe, sumnjiva je bila i činjenica da to nije prijavio policiji. Upravo u kesama iz kontejnera su pronađeni DNK tragovi.

Kako je saopštilo tužilaštvo, u podrumu kuće u Kohasetu pronađen je nož, kao i tragovi krvi.

Nađeni su i digitalni tragovi, koje je tužilaštvo sada potvrdilo. Brajan je u Gugl pretrazi kucao: „Kako se rešiti tela žene od 52 kilograma“.

Nije prijavio nestanak

Podsetimo, nestanak Ane Volš prijavio je njen poslodavac, kada se nije pojavila na poslu, 4. januara. Ovo je podgrejalo sumnju da Brajan ima saznanja o nestanku svoje supruge, s obzirom na to da nije on prijavio nestanak. Pojavio se i audio snimak kako Brajan zove Anine kolege i raspituje se da li su se čuli sa njom, verovatno želeći da glumi zabrinutost.

Brajan Volš Foto:Police

Brajan iza sebe ima nasilnu i kriminalnu prošlost. Njegov nekadašnji psihijatar, kao i poznanici, su ga okarakterisali kao sociopatu, nestabilnu i nasilnu ličnost.

Uhapšen je 2018. godine zbog prevare, kada je prodavao lažna umetnička dela.

BONUS VIDEO: Miloš Ž. Lazić: Mediji kod nas već presudili da je Brajan Volš ubio Anu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar