Kačket na glavi i maska preko lica ipak nisu pomogli ministru unutrašnjih poslova da ostane neprimećen, ali reakcija građana koji su protestovali na auto-putu kod Sava centra bila je urnebesna.

Iako su ispred ministra stajali policajci u punoj opremi, sa šlemovima i štitovima nije bilo potrebe da interveniše, jer je jedino što je ministra pogodilo bila – pesma. Naime, u jednom trenutku se na sav glas zaorilo:

„Kako ti je tetka Vuline, Vuline!“

Građani su podsetili ministra na njegov odgovor na pitanje odakle mu novac za stan od 200.000 evra, kada je on odgovorio da mu je novac poslala „tetka iz Kanade“ i to tako što mu je slala po 10.000 koliko je zakonom dozvoljeno. Pravi odgovor, sadašnji ministar policije nikada nije pružio, ali su mu građani danas na blokadi kod Sava centra poručili da nisu zaboravili ni njega, ni njegovu „tetku“.

Podsetimo, širom Srbije danas su održane blokade upozorenja vitalnih saobraćajnica, a u Beogradu građani su blokirali Gazelu, Mostarsku petlju, Pančevački i Pupinov most. Građani su tako izrazili protest protiv Rio Tinta i usvajanja izmena zakona o referendumu i eksproprijaciji.

BONUS VIDEO: Blokada kod Sava centra 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare