Kako se poznati voditelj našao na optužnici s Jovičićem

Hronika 30. jan. 202208:07 > 09:5211 komentara
Podeli:
Aleksandar Jovicic i Zarko Lazic
Aleksandar Jovičić i Žarko Lazić Foto:E-Stock/Aleksandar Nalbantjan/E-Stock/Miloš Rafailović

Nekadašnji predsednik Palilule Aleksandar Jovičić optužen je za malverzacije sa zemljištem, a sa njim na optuženičkoj klupi naći će se još nekoliko osoba, među kojima je i voditelj emisije "Kuća od srca" Žarko Lazić.

Lazić, koji se proteklih godina u nekoliko navrata nalazio u žiži javnosti, tereti se da je dao mito kako bi građevinski inspektor „propustio“ da ga upiše kao investitora objekta koji je u Krnjači izgrađen bez dozvole.

Lazić je priveden zbog sumnji da je učestvovao u malverzacijama u vezi sa izgradnjom ilegalnih objekata na teritoriji opštine Palilula, i to u sklopu velike policijske akcije sa još 12 opštinara i investitora.

Lazića tužilaštvo tereti za trgovinu uticajem. Naime, tokom 2016. i 2017. sa Lazićem je, a prema tvrdnjama tužioca, stupio u kontakt, okrivljeni Dražen Vujić. Vujić ga je kontaktirao kao investitora nelegalnog objekta, nakon čega mu je Lazić dao novac koji je on potom predao Jovičiću.

Lazić je novac dao kako bi Vujić posredovao kod građevinskog inspektora GO Palilula Miroslava L. da, prilikom inspekcijskog nadzora nad objektom građenim bez dozvole, propusti da sprovede kontrolni inspekcijski pregled.

Takođe, on je prilikom vršenja inspekcijskog nadzora pomenutog objekta, iako je znao ko je investitor koji je izgradio objekat bez građevinske dozvole, u svim upravnim aktima "propustio" da unese identitet vlasnika. Tačnije, naveo ga je kao NN lice.

Ilustracija Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Inače, Lazić je srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac i voditelj. U žiži javnosti zaticao se u više navrata. Tako ga je 2018. godine bivša partnerka Ksenija optužila za nasilje u porodici.

"Volela sam ga mnogo, međutim, on je izlazio, vraćao se kući pijan, nije ga bilo po dva-tri dana. Kad bih mu prigovorila, izbijale su svađe i tuče. Zbog njegovih batina sam imala operaciju ispod oka, jer me je gađao plastičnom flašom koja je bila puna", rekla je Ksenija u izjavi za medije 2018. godine.

Pročitajte još:

Sa druge strane, i bivša saradnica Sandra Denda je iznosila razne optužbe na njegov račun.

Denda rekla je da je Lazić nijednom za godinu i po dana od nesreće u saobraćaju, koja se dogodila 2018. godine, nije pozvao da je pita za zdravlje, a ni da ponudi pomoć, što je Lazić negirao.

Podsetimo, NIN je nedavno objavio detalje optužnice protiv Jovičića i ostalih. Nekadašnjeg predsednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića, člana Srpske napredne stranke (SNS), tužilaštvo tereti da je za mito od 10.000 do 60.000 evra, zajedno sa svojim optuženim saradnicima, omogućavao nezakonitu legalizaciju objekata.

Jovičić je negirao krivicu, tvrdio je da nikad nije dao nalog da se nelegalni objekti zaštite od rušenja za primljeni novac ili bez novca.

Aleksandar Jovičić, hapšenje, privodjenje, opština Palilula
Aleksandar Jovičić Foto: Nova.rs

Jovičića brani, između ostalih, advokat Vladimir Đukanović, funkcioner SNS i predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe. Jovičić je bio ranije šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda.

BONUS video: Palilula ogledno dobro za korupciju

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar