Jovan Marić Foto: Privatna arhiva

Jovan Marić (21) iz Bečeja nastradao je od posledice strujnog udara pod još nerazjašnjenim okolnostima kada je na njega, dok se vraćao s posla 24. avgusta, pao kabl koji se otkačio sa bandere. Mladić je preminuo na licu mesta, a njegova porodica sada strepi da bi krivac za ovaj incident mogao proći nekažnjeno.

Kobne noći nesrećni mladić vraćao se s posla, priča za list „Nova“ Zorica Golubović, prijateljica porodice.

„Jovan je završio smenu i uputio se na svom biciklu ka kući. Kada je stigao do kobnog mesta, žica se otkačila i udarila ga je u leđa. Od siline udarca Jovan je pao sa dvotočkaša, ispred jedne prodavnice, gde je i preminuo“, kaže za naš list prijateljica Jovanove porodice, dodajući da je tu noć padala jaka kiša.

Nepomično telo ostalo je da leži neko vreme, a onda je na lice mesta stigla policija.

„Kasnije sam saznala da je uviđaj trajao jako dugo, satima. Njegovoj porodici su tek u 5.30 ujutru javili da je Jovan nastradao. Koliko sam čula, bilo je nemoguće prići mu sve dok nisu ugasili dotok električne energije na toj banderi“, kaže Zorica Golubović.

Jovan Marić Foto: Privatna arhiva

Mladić je sahranjen nekoliko dana kasnije na lokalnom groblju, a prijateljica priča da je sahrana bila izuzetno velika, jer su Jovana došli da isprate porodica, prijatelji i meštani.

„Jedini papir ili zvanični dokument koji je porodica dobila jeste onaj kada su preuzimali njegovo telo. Nalazi sa obdukcije još nisu stigli, što nam je neobično. Kako ova priča ne bi prošla tek tako, odlučili smo da oformimo Fejsbuk grupu Pravda za Jovana želeći, pored toga, i da podignemo svest u društvu da se ovakve stvari nikada više nikome ne dogode. Tada su se javili i predsednik opštine i još jedan radnik Elektrovojvodine da izjave saučešće“, priča nam Zorica Golubović.

Članovi grupe i svi Jovanovi poznanici, prijatelji i porodica, okupiće se u nedelju u Bečeju kako bi mirnim putem skrenuli pažnju na Jovanovu smrt i sve njene okolnosti.

„Mi smo se, kao prijatelji Jovanove porodice, organizovali da u nedelju mirno prošetamo kroz Bečej, gde ćemo zapaliti sveću. Cilj nam je da nam se pridruži što veći broj sugrađana, jer je zaista reč o jednoj mirnoj, ali važnoj šetnji. Jovanova majka izrazila je želju da se produži do mesta gde je stradao, gde će takođe biti paljenje sveća. Smatramo da je jako važno da porodica vidi da nije sama, da pokažemo da smo solidarni i da saosećamo njihovu bol i da im pružimo utehu, iako smo svesni da našeg Jovana ništa neće vratiti“, kaže ona.

U tužilaštvu bez odgovora

Redakcija „Nova“ pokušala je da više informacija o ovom slučaju sazna u Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju, ali do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Pitanja smo poslali i Elektrodistribuciji, iz koje su nam kazali da ovaj slučaj nije u njihovoj nadležnosti.

„Tema za koju su vam potrebne informacije u nadležnosti je Operatora distributivnog sistema „Elektrodistribucije Srbije“. Molimo vas da se „Elektrodistribuciji Srbije“ obratite direktno, pošto nakon prenošenja vlasništva na Vladu Srbije „Elektrodistribucija Srbije“ posluje van sistema EPS-a. Hvala na razumevanju“, glasio je odgovor koji nam je stigao mejlom.

Bonus video: Kineski tržni centar u plamenu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar