Jučerašnje hapšenje Darka Šarića, kojeg je MUP označio kao vođu klana koji se tereti za najteža krivična dela poput ubistava, iznenadilo je javnost, jer je Šarić nedavno pušten u kućni pritvor, nakon gotovo 8 godina koje je proveo iza rešetaka. Juče je Beograd svedočio dramatičnom hapšenju, a već jutros drugačija slika.

Ispred kuće Darka Šarića, koji je juče uhapšen zbog sumnje da je bio na čelu grupe osumničene za najteža krivična dela, u ulici gde su juče bio nezapamćen broj pripadnika specijalnih jedinica MUP dan posle hapšenja je pusto. Ispred kuće se mogu videti samo pripadnici Šarićevog privatnog obezbeđenja, ali nema ni traga od policije. Kako se može čuti na licu mesta, u Šarićevom dvorištu se čuju glasovi, te se pretpostavlja da su tu i dalje pripadnici policije.

Podsetimo, Darko Šarić je pušten u kućni pritvor 24. decembra prošle godine, nakon što je iza rešetaka proveo nepunih 8 godina, zbog optužbi za međunarodni šverc gotovo šest tona kokaina, kao i za pranje novca stečenog krijumčarenjem droge.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs
Foto:Dragan Mujan/Nova.rs
Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Šarić se prvobitno teretio, što je i sud 2020. godine utvrdio da je grupa novac stečen međunarodnim švercom kokaina ubacivala u legalne novčane tokove u Srbiji i to tako što je kupovala hotele, poljoprivredna preduzeća i zemlju po Vojvodini i na jugu države, a postupak je trenutno u Apelacionom sudu. Pred Apelacionim sudom u Beogradu u toku je i postupak koji se vodi protiv Šarića za međunarodni šverc gotovo šest tona kokaina.

Sada, u ovoj poslednjoj akciji, Šarić se – prema šturim dostupnim informacijama – tereti za ubistvo Cigle Milovca, bivšeg saradnika zaduženog za organizovanje šverca u Latinskoj Americi. Osim njega, uhapšeni su i Šarićev advokat Dejan Lazarević, dvojica pripadnika obezbeđenja, ali i Uroš Mišić, dobro poznato lice iz huliganskih i kriminalnih krugova.

BONUS VIDEO: Milica Vojinović Otkud Šariću u zatvoru telefon i aplikacija Skaj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare