Miroslav Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

Poznati profesor Miroslav Mika Aleksić, vlasnik škole glume "Stvar srca", koji se sumnjiči za seksualno zlostavljanje i silovanje više devojaka, među kojima su i maloletnice, biće ponovo saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Naime, Aleksić bi sutra trebalo da se izjasni na okolnost seksualnog zlostavljanja devete devojke koja ga je prijavila.

Mediji su preneli da bi Aleksić sutra trebalo da bude ponovo sproveden u tužilaštvo, a portalu Nova.rs je potvrđeno da će on biti saslušan po novoj prijavi podnetoj protiv njega. Reč je o devetoj žrtvi koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje.

Pročitajte još:

Inače, tokom istrage saslušane su devojke koje su Aleksića optužile za silovanje i seksualno zlostavljanje, a među njima su i glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić.

Radulovićeva je najpre istupila i ispričala sve o strahotama koje je doživela, a u ispovesti za Blic je rekla da ju je u njenoj 17. godini više puta silovao ugledni beogradski učitelj glume.

U snažnom svedočenju mlada glumica je, između ostalog, rekla:

„Mika je vodio računa da se to (seksualno zlostavljanje, prim. aut.) dogodi u toku časa, ali u sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici, ili u periodu kada se zbog prijemnog na FDU intenzivira rad. Nije ostavljao prostor da neko posumnja da se tu dešava nešto toliko užasno“, rekla je Radulovićeva.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Mlada glumica je povodom ovih navoda saslušana i u tužilaštvu, gde je, tokom višesatnog ispitivanja, do detalja ispričala šta se dešavalo u školi glume.

Podsetimo, osumnjičeni Aleksić se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine, izvršio osam krivičnih dela silovanja i nedozvoljene polne radnje, na štetu šest oštećenih, od kojih je jedna maloletna, prema ostalim ostećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Aleksić je negirao krivicu i on se nalazi u pritvoru.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar