Dragan Popović Foto: Podrinske

Dragana Popovića (47) bez razloga i povoda brutalno je 17. januara pretukao Nikola Čvorić i naneo mu teške telesne povrede, zbog kojih je Dragan operisan, a baš danas su mu izvađeni tuferi iz nosa. Kada padne mrak, Popovići zaključavaju kapiju i ne izlaze iz kuće, jer je nasilnik, Nikola Čvorović, posle nepune tri nedelje pušten da se brani sa slobode.

Nikola Čvorović je postao poznat široj javnosti jer je bio među SNS jurišnicima koji su buldožerom, naoružani drvenim motkama i čekićima, tukli građane koji su u znak protesta protiv iskopavanja litijuma i kompanije „Rio Tinto“ blokirali Novi most 27. novembra. Niko od batinaša nije odgovarao, pa ni Čvorović, iako je jedan od onih koji su čekićima tukli ljude.

Pročitajte još:

Demonstranti su se nekako odbranili, ali su besne siledžije počele da terorišu ljude u Šapcu.

„Još pijem lekove, još me boli. Bio sam na operaciji, u bolnici sam proveo desetak dana. To su teške telesne povrede, a boli i što me je napao bez razloga. Išao je ispred mene, desetak metara. Stanujemo u istoj ulici. Onda je stao, okrenuo se i prišao mi uz smešak. Pitao me je da li ga poznajem. Pružio sam mu ruku i odgovorio da ga znam iz viđenja, kao i njegovog brata. Zatim me je udario u glavu“, počinje svoju priču Popović.

Usledilo je brutalno prebijanje. Kada je pao na zemlju, Čvorić je nastavio besomučno da ga šutira. Nesrećni čovek je jedva izvukao živu glavu kada je porodica istrčala na ulicu i odvukla ga od batinaša. Popović je hitno prevezen u bolnicu, Čvorić je bio u bekstvu 24 časa, a potom je uhapšen.

„Nisam mogao da verujem kada su mi komšije rekle da su ga videli na slobodi, u prodavnici, gde i ja ponekad odlazim. Strah me je. I mene i moju porodicu. Idem samo na posao i pravo kući. Najbolnije mi je što me je sin video onako krvavog i prebijenog i nahvatao se straha. On je đak srednje škole, dva puta sam morao da ga zbog toga vodim kod psihologa“, rekao je za Nova.rs Dragan Popović.

Foto: ATAImages

Cela porodica sada živi u kućnom pritvoru, dok se osumnjičeni za brutalno prebijanje šeta slobodan.

„Ako baš ne moram, ne izlazim iz dvorišta. Sa komšijama pričam kroz ogradu. I oni su uplašeni. Svi su uplašeni. Šabac više nije onakav grad kakav je bio. Neki lekovi su skupi, a ne mogu da ih dobijem na recept. Firma mi ne priznaje celo bolovanje, 100 odsto“, objašnjava Popović.

Pritvor osumnjičenima se određuje u slučaju kada postoji opasnost od uticaja na svedoke, opasnost od ponavljanja ili dovršenja krivičnog dela ili ukoliko postoji uznemirenje javnosti. Povodom puštanja osumnjičenog Nikole Čvorića, redakcija Nova.rs uputila je pitanja Osnovnom sudu i Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu. Iz OJT u Šapcu su odgovorili da je Čvoriću pritvor određen zbog opasnosti od uticaja na svedoke.

„Nakon sto su svedoci ispitani pritvor je ukinut, a osumnjičenom izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja i posećivanja određenih mesta“, navedeno je u saopštenju OJT Šabac.

Oglasio se i Osnovni sud u Šapcu, čiji je odgovor bio opširniji.

„OJT u Šapcu je tražilo ukidanje pritvora prema osumnjičenom Nikoli Čvoriću iz Šapca, a koji je određen na osnovu opasnosti od uticaja na svedoke i predložilo da sud prema osumnjičenom Nikoli Čvoriću odredi meru zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem i posećivanja određenih mesta, u odnosu na oštećenog i svedoke“, napisano je u saopštenju suda.

****

BONUS VIDEO:  Napad batinaša na građane koi protestuju protiv Rio Tinta u Šapcu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar