Dragan Popović Foto: Podrinske

Nikola Čvorić, koji je osumnjičen da je teško povredio komšiju Dragana Popovića 17. januara ove godine u Šapcu, pušten je nedavno na slobodu, saznaje Nova.rs. Reč je o jednom od batinaša koji su krajem prošle godine, tokom blokada u tom gradu, tukli goluruki narod motkama i gumenim čekićima.

Čvorić je 17. januara brutalno presreo svog komšiju Popovića i bez ikakvog razloga i povoda, mučki ga prebio. Popović je teže povređen, a spasli su ga ukućani u trenutku kada ga je Čvorić, koji ga je prvo oborio na zemlju udarcima pesnicom, šutirao u glavu. Čvorić je ubrzo uhapšen, ali je nedavno i pušten iz pritvora da se brani sa slobode.

Praktično, u pritvoru nije proveo ni tri nedelje.

Sabac protest
Protesti u Šapcu Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Inače, pritvor se određuje u slučaju kada postoji opasnost od bekstva, uticaja na svedoke, uznemirenja javnosti ili ponavljanje ili dovršenje krivičnih dela. Dok se ostatak sudstva u Srbiji guši u sporosti prilikom sprovođenja istraga ili sudskih procesa, za svaku pohvalu je što je šabačko tužilaštvo uspela da obavi sve potrebne radnje da bi bili otklonjeni svi razlozi zbog kojih bi Čvorić ostao u pritvoru.

Pročitajte još:

Sa druge strane, dok se Čvorić nalazi na slobodi, šabačka policija intenzivno traga za Čedomirom Srnićem, koji je, takođe 27. novembra, krenuo da probije blokadu šabačkog Novog mosta. Tada je prvo krenuo buldožer koji je vozio opštinski funkcioner, dok je „pešadija“ vozila kolona službenih „škoda“.

Inače, Srnić se tereti za napad na devojku K. K. (17), koji se desio u jednom klubu. Prišao joj je sa leđa, polio je pićem, a potom udario flašom u glavu. Obezbeđenje ga je izbacilo, pozvana je policija, ali je Srnić pobegao pre dolaska patrole i za njim je raspisana poternica.

Podsetimo, i Čvorić i Srnić su široj javnosti poznati kao batinaši koji su tukli narod narod u Šapcu, koji je protestovao zbog zakona o referendumu i eksproprijaciji.

BONUS VIDEO: Snimak napada na protestante u Šapcu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar