Slobodan Milenković Foto:MUP

Advokat Zdenko Tomanović, koji zastupa inspektore Slobodana Milenkovića Sentu i Dušana Mitića, koji su otkrili imanje "Jovanjica" i uhapsili vlasnika Predraga Koluviju, u najnovijem broju nedeljnika "Vreme" ističe da se mesecima vodi protivzakonita kampanja protiv pomenutih službenika MUP. Tomanović navodi i da, pored činjenice da je Milenkoviću i Mitiću ugrožena bezbednost, MUP im nije dodelio obezbeđenje. Ipak, njih čuvaju kolege sa posla.

Tomanović se najpre osvrnuo na kampanju protiv službenika MUP.

„Najpre je naša izvršna vlast učinila popularnim intervju koji je na televiziji dao okrivljeni svom braniocu, a zatim je usledila nedopuštena i protivzakonita kampanja protiv inspektora. Okolnost da su oni otkrivali učešće nekih pripadnika državnih organa i bezbednosnih vojnih i civilnih službi, bila je dovoljan povod za kampanju koja ne samo da narušava njihov lični i profesioni integritet, već im ugrožava i život. Više puta sam rekao da neću da komentarišem postupak u  kojem nisam branilac ni punomoćnik, ali moram da se zaprepastim da se nijedan jedini predstavnik pravosuđa nije usudio da reaguje i ukaže nosiocima vlasti da je zakonom zabranjeno da oni ocenjuju dokaze, vrednuju iskaze i komentarišu postupak“, rekao je Tomanović za nedeljnik „Vreme“.

Zdenko Tomanović Foto: E-Stock_konstantin_bacetic

Tomanović, čija advokatska kancelarija pruža pravnu pomoć Milenkoviću i njegovom kolegi iz odeljenja Dušanu Mitiću, ranije je izjavio da se dvojici policajaca “crta meta na čelu”. On je u intervjuu za „Vreme“ istakao da, i pored te činjenice, inspektorima nije dodeljeno obezbeđenje.

Pročitajte još:

„Ne, nažalost, nisu dobili obezbeđenje, niti je još uvek gotova bezbednosna procena. Nisu ni u skladu sa praksom odmah posle prijave informacije o ugroženosti, njihovo mesto stanovanja obilazile posebne službe. Ali njihove kolege su se udružile i oni ih danonoćno čuvaju. Inspektori su primenjivali zakone naše zemlje, štitili p Travni poredak i svoju privrženost pravnom poretku“, rekao je istaknuti advokat.

Inače, Tomanović je i ranije govorio o stravičnoj kampanji koja se vodi protiv Milenkovića i Mitića.

“Kada vi kao rezultat kampanje dobijete ohrabrenje da u tabloidima na naslovnim stranama proglašavate načelnike odeljenja i borce protiv droge za ‘čistače’ nekih klanova, da su oni njihovi saradnici, vi im time crtate metu na čelu”, rekao je on svojevremeno.

Pročitajte još:

Podsetimo, Milenković je jedan od inspektora koji je tog novembra 2019. godine na auto-putu Beograd-Niš presreo automobil Predraga Koluvije i stavio mu lisice na ruke. Ujedno, on je jedan od prvih osoba koje su upale na „Jovanjicu“.

Milenković unutar policije slovi za čovek od službe, koji je posvećen svom radu. Reč je o sinu Sente Milenkovića, penzionisanog policijskog generala i dugogodišnjeg telohranitelja nekadašnjeg predsednika Jugoslave Slobodana Miloševića.

BONUS video: Vučić odlikuje inspektora Slobodana Milenkovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar