Slobodan Milenković Foto:MUP

Slobodan Milenković Senta, načelnik Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije, čovek koji je otkrio imanje "Jovanjica" i uhapsio vlasnika Predraga Koluviju, proteklih dana se nalazi na meti raznih napada zbog svog rada. Milenković se zbog slučaja "Jovanjica" nekoliko puta dosad ispitan, a iako je već dva puta prošao, ponovo je od strane Sektora za unutrašnju kontrolu pozvan na poligraf. Reč je o nagrađivanom inspektoru, kome je, po svemu sudeći, glave došlo hapšenje Koluvije.

Milenković unutar policije slovi za čovek od službe, koji je posvećen svom radu. Reč je o sinu Sente Milenkovića, penzionisanog policijskog generala i dugogodišnjeg telohranitelja nekadašnjeg predsednika Jugoslave Slobodana Miloševića.

Pročitajte još:

Milenković se u javnosti prvi put pojavio maja 2018.  godine, kada ga je na Dan policije sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić lično odlikovao Zlatnom zvezdom za zasluge u borbi protiv narkomanije i prodaje droge.

Ipak, predsednik je pre samo nekoliko meseci promenio priču, pa gotovo izneo optužbe na račun inspektora.

„Pokušavaju dva dana da prave od dvojice policajaca heroje. Videćemo šta su oni govorili istinu, a šta nisu, na stvarnom poligrafskom ispitivanju i sa stvarnim poligrafskim pitanjima, iako to nije dovoljno dokazno sredstvo za bilo šta. Tek ćete videti koga je zapravo zvao Koluvija, verujem da će se svi iznenaditi“, rekao je Vučić januara ove godine, aludirajući na navode u medijima da je prvookrivljeni Koluvija, po hapšenju, zvao predsednikovog brata Andreja Vučića, a što je tužilaštvo naknadnim veštačenjem demantovalo.

Bivši policajac Milan Dumanović za Nova.rs ističe da je interesantno kako je vlast najpre nagrađivala Milenkovića, a sad više veruje okrivljenom za „Jovanjicu“, a ne nagrađivanom inspektoru.

„Ne treba da zaboravimo da je Milenković zbog svog angažovanja odlikovan nagradom, i to baš od strane predsednika koji ga sada napada. Milenković je zbog svog posla izgubio prst, odnosno prilikom potere za kriminalcem burnom je zakačio nešto i tako izgubio prst“, kaže Dumanović.

Mali Senta: Znao sam da je Koluvija diler

Inače, Milenković je jedan od inspektora koji je tog novembra 2019. godine na auto-putu Beograd-Niš presreo automobil Predraga Koluvije i stavio mu lisice na ruke. Ujedno, on je jedan od prvih osoba koje su upale na „Jovanjicu“.

Predrag Koluvija Foto: Printscreen/minrzs.gov.rs

On je na saslušanju tokom istrage koja je pokrenuta protiv vlasnika imanja Koluvije ispričao da je sve počelo kada je na auto-putu zaustavio vozilo u kom je bio Koluvija i koji mu je predao službeni legitimaciju za koju je rekao da mu je izdata od strane kabineta ministra. Milenković je kazao da mu je to bilo sumnjivo, s obzirom na to da je od ranije imao saznaja da se Koluvija bavi trgovinom narkoticima.

Pročitajte još:

Milenković ispred kamera MUP

Tog 10. janura 2019. godine Milenković se pojavio ispred kamera MUP Srbije upravo zbog slučaja „Jovanjica“. Njegovo obraćanje imalo je za cilj da skloni sumnje s porodice predsednika Srbije Aleksandra Vučića s afere „Jovanjica“

„Želim da upoznam javnost da je kompletna istraga sprovedena adekvatno i zakonito. Ni u jednom segmentu ove obrade nije pronađena bilo kakva veza porodice Vučić sa navedenim slučajem. To odgovorno tvrdim kao načelnik Odeljenja koje je vodilo istragu i kao neko ko je podneo krivičnu prijavu protiv Predraga Koluvije“, rekao je Milenković ranije.

BONUS video: Šta je ostalo od slučaja Jovanjica?

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar