Foto:MUP; medija centar beograd

“Dokazi koje otkriva načelnik Milenković i njegov tim boraca protiv droge, postali su politička smetnja i zato bi, njegovo smenjivanje,kako se najvaljuje, bilo ponižavanje zakona i institucija naše države”, navodi pravni zastupnik načelnika beogradskog Odeljenja za narkotike, Zdenko Tomanović.

On u svom saopštenju poručuje da je Milenković, rizikujući i svoj život, zajedno sa inspektorom Dušanom Mitićem i velikim brojem svojih kolega,otkrivao učešće visokih funkcionera državnih organa i bezbedonosih službi u slučaju Jovanjica i da bi njegova smena bila bi osveta za hrabrost da primene zakone naše zemlje i štite pravni poredak.

Pročitajte još...

“Кampanja onih koji nisu nadležni protiv postupanja onih koji su nadležni započela je kada je navode okrivljenog, iznete u TV intervjuu, koji je organizovao član parlamenta i funkcioner vladajuće partije, afirmisao državni vrh naše zemlje, najavljujući dolazak istine i spektakularno otkrivanje kriminalne organizacije u srcu države i državni udar kao motiv delovanja policijskih inspektora. Iako nadželno tužilaštvo i sud postupaju u predmetu koji se temelji baš na radu načelnika Milenkovića i njegovog tima, nijedna pravosudna institucija nije ukazala nosiocima vlasti da je zakonom zabranjeno da oni ocenjuju dokaze,vrednuju iskaze i komentarišupostupak te da je pravna kultura njihova obaveza”, poručuje Zdenko Tomanović.

Kako navodi Tomanović, time su stvoreni uslovi za pravno nekontrolisano ometanje pravde zbog političkog rizika koji nosi dalja primena zakona u slučaju Jovanjica.

“Pravo mora da bude iznad svih pa i iznad nosioca vlasti i vanistitucionalnih centara moći . Advokatska kancelarija Tomanović preduzeće sve zakonom predviđene mere radi zaštite
prava našeg klijenta Slobodana Milenkovića”, poručio je poznati advokat.

Podsetimo, portal Nova.rs prvi je objavio informaciju da načelnik Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije, Slobodan Milenković i šef operative u tom odeljenju, Dušan Mitić i dalje rade na razotkrivanju učešća predstavnika države u slučaju “Jovanjica”, kao i da će se obratiti javnosti preko svog advokata, što se danas i dogodilo.

Nakon ove vesti, naš portal je došao do informacije da je načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić napisao predlog za privremeni premeštaj načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića na mesto inspektora u Odeljenje za ratne zločine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare