Podeli
Foto:Nemanja Jovanović

Advokat i potpredsednik Narodne stranke, Vladimir Gajić, izjavio je da se oficir Vojnoobaveštajne agencije Saša Vujisić, koji je osumnjičen da je deo grupe koja je uzgajala marihuanu na "Jovanjici", nalazi u Americi i da je "u postupku dobijanja političkog azila". U izjavi za portal Nova.rs Gajić kaže da Srbija treba da se pozove na bilateralni sporazum sa SAD i traži njegovo izručenje.

Gajić je u televizijskoj emisiji rekao i da je “Jovanjica”, kao i mnogobrojni predmeti koji se vode pred Specijalnim sudom, slučaj u kojem tužilac nije samostalan i gde je mogao da optuži samo one za koje mu je “dopušteno da budu optuženi”. Tada je napomenuo i da sadašnji prvooptuženi, vlasnik “Jovanjice” Predrag Koluvija, ne bi bio ni među prvih sedam optuženih, da su oni koji stvarno stoje iza uzgajanja marihuane optuženi.

U izjavi za portal Nova.rs, advokat Vladimir Gajić kaže da oficir ili podoficir VOA nije pobegao jer u vreme kada je napustio Srbiju, Vujisić zvanično nije bio pod istragom, i postavlja pitanje zbog čega?

Sasa Vujisic Photo: Instagram / sasha.woo

“To je ta zaštita koja se preko kontrole nad tužilaštvom obezbeđuje onim licima koje režim štiti od postupka. Ako je tačna informacija koju imam da je ovaj oficir obaveštajne službe u Americi, a mislim da je to od ranije poznato i javnosti i da je sad pod istragom, onda Srbija može da se pozove na bilateralni sporazum sa SAD i traži njegovo izručenje”, kaže za naš portal Gajić.

Advokat podseća da je to isti sporazum na osnovu kojeg se sprema ekstradicija srpskih državljana iz Niša koji su sada u ekstradicionom pritvoru u Beogradu.

Na pitanje koja je uloga Vujisića u vezi sa “Jovanjicom”, Gajić kaže da ne može da odgovori na to pitanje jer ne poznaje toliko detalje predmeta.

“Znam da je pri kraju još jedna istraga u vezi sa Jovanjicom i da će verovatno biti još neko hapšenje”, otkriva Gajić.

Kaže i da je ključna radnja na presecanju istrage u glavnom pravcu koji vodi veoma visoko, već odigrana, u prvim danima kada je uhapšen Koluvija.

“Koluvija je običan podizvođač, sa kriminalnim dosijeom iz Nemačke, a to je “promaklo” čak i službi koja vodi računa ko se vrzma oko predsednika Republike, pa je Koluvija stiao da bude i deo državnih delegacija”, zaključuje advokat Gajić,

Gajić je ranije naveo da su informacije o “Jovanjici” došle do javnosti jer je izbio “sukob klanova unutar vladajuće stranke”.

Podsećanja radi, Saša Vujisić, oficir Vojnoobaveštajne agencije (VOA), nalazi se u bekstvu od početka jula ove godine, kada su usledila nova hapšenja u slučaju “Jovanjica”. U akciji su uhapšeni pripadnici BIA Aleksandar Tošić i Branislav Radosavljević, koji je nekada radio u MUP-u Srbije, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal slobode su lišeni i pripadnici MUP-a Milan Kednija, Zoran Baštovanović i Radovan Bojović, koji su 17. septembra pušteni na slobodu pošto su saslušani u istrazi, dok se Vujisić nalazi u bekstvu.

Predrag Koluvija Foto: Printscreen/Radio televizija Vojvodine

Inače Vujisić je suprug glumice Jelene Jovičić koja je, kada se pojavilo ime njenog supruga, kratko rekla:

“Ja ne znam ništa o tome šta je radio ovde, ni šta radi tamo, pogotovo što je bio u takvoj instituciji u kojoj ljudi ne govore čime se bave. Jedino saznanje koje imam jeste da je on u Americi, jer je ćerka bila sa njim u kontaktu”, istakla je Jelena Jovičić u julu mesecu ove godine

Komentari

Vaš komentar