Foto: Printscreen, Zora Dobričanin i Vladimir Gajić

Advokat i potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je u emisiji Među nama na TV Nova S da se oficir Vojnoobaveštajne agencije Saša Vujisić, koji je osumjičen da je deo grupe koja je uzgajala marihuanu na "Jovanjici", nalazi u Americi i da je "u postupku dobijanja političkog azila". Zora Dobričanin, advokatica Predraga Koluvije, rekla je da je tražila da se većina dokaza tužilaštva izdvoji iz spisa, jer, kako je navela, nisu pribavljeni na zakonit način.

Gajić je rekao da su se mnogi predmeti, poput ovog, najavljivali kao velike afere, a završili porazom tužilaštva na sudu.

„To se dešava zato što tužilaštvo nije samostalno i nezavisno i ne može da podigne optužnicu protiv svih onih lica koji su eventualno umešani u krivična dela. Imam utisak da je gospodin Koluvija jedan podizvođač, kao neko ko je žrtva daleko ozbiljnjih i moćnijih ljudi“, naveo je Gajić.

On je rekao da u policiji postoji jedna grupa koja nije želela da pusti da ovaj predmet bude sahranjen i da od njega ne bude ništa.

„Ovaj predmet su spasili policajci. Našli su način da se o samom hapšenju Koluvije sazna u javnosti“, izjavio je Gajić.

Zora Dobričanin, advokatice prvooptuženog u ovom slučaju Predraga Koluvije, rekla je da je u Jovanjici uzgajana industrijska konoplja sa sve dozvolama nadležnih organa i adekvatnim sertifikatima.

„Većina dokaza tužilaštva je sa strane odbrane i sa moje strane predložena za izdvajanje iz spisa, jer nisu pribavljeni na zakonit način. Mi smo tražili uvid u sve ono što je prikupljeno u Jovanjici i da se utvrdi gde se tačno nalaze telefoni, s obzirom na to da se ne nalaze u sudskom depozitu“, navela je Dobričanin i dodala da ne vidi spregu vlasti i ovog predmeta, te da ona postoji samo u spinovima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar