Foto: Printscreen, E-Stock/Milan Lucic, Arhiva

Rat između dva zavađena crnogorska kriminalna klana "kavačkog" i "škaljarskog", već godinama bukti u zemljama u okruženju, a dosad je u krvavim sukobima ubijeno više od 50 osoba. Kako saznajemo, nakon hapšenja grupe vođe navijača Veljka Belivuka pojavila se mogućnost pomirenja između sukobljenih kriminalnih grupa, a da će posrednik u tom "primirju" navodno biti Filip Korać, najbliži saradnik Luke Bojovića.

Sa padom grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, koji je označen kao bliski saradnik „kavačkog klana“ pojavila se mogućnost i da će, nakon višegodišnjeg sukoba, konačno doći do izglađivanja odnosa između dve zavađene kriminalne grupe.

Pročitajte još:

Portal Nova.rs već je pisao o tome da se kao osoba koja nastoji da preuzme sve poslove Belivukove grupe pominje Filip Korać, koji je od ranije poznat srpskoj javnosti i koji je u više navrata označen kao osoba bliska „škaljarskom klanu“. Iako je Belivuk označen kao osoba bliska suprotnom „kavačkom klanu“, prema saznanjima portala Nova.rs, moguće je da će u narednom periodu doći do pomirenja škaljaraca i kavčana.

Filip Korać Foto:MUP Srbije

Inače, Korać je figura koja se godinama pominje u kriminalnom miljeu. Reč je o najbližem saradniku Luke Bojovića, koji trenutno služi zatvor u Španiji, a kako su mediji svojevremeno navodili, Korać je nakon njegovog hapšenja preuzeo rukovođenje svim poslovima.

Pročitajte još:

Korać se u žiži javnosti našao i nakon ubistva Blaže Đurovića marta 2018. godine na Dušanovcu u Beogradu, a Više javno tužilaštvo je protiv njega tada pokrenulo istragu zbog sumnje da je podstrekao na pomenutu likvidaciju. Ipak, tužilaštvo je odustalo od istage, a Koraća je januara prošle godine i sam predsednik države Aleksandar Vučić pominjao i označio kao najvećeg dilera drfoge na ovim prostorima.

„Neću da vam pričam da je glavni snabdevač drogom, svuda sve, ni za šta nije kriv. I uvek će da bude. Kad ga imate i za umešanosti u ubistva, i sad znam da ću da budem kritikovan, neko će da se pojavi u tužilaštvu da kaže: „Pa da, ali nisu procesne pretpostavke u potpunosti ispunjene i ne možemo da damo status svedoka-saradnika čoveku koji kaže da mu je Filip Korać platio ubistvo i da je on bio taj koji je to uradio“, rekao je Vučić tada.

Podsetimo, te 2014. godine došlo je do razdvajanja, tada jedne kriminalne organizacije, na dve zavađene grupe. Ubrzo su počele likvidacije, ranjavanja, otmice, bukvalno rat do istrabljenja. U krvavim obračunima dosad je likvidirano više od 50 osoba, među kojima su i vođe.

Tako su januara prošle godine, u centru Atine u Grčkoj, likvidirane vođe “škaljarskog klana” Igor Dedović i Stevan Stamatović, da nekoliko meseci kasnije, odnosno maja, bio teško ranjen prvi čovek “kavačke” grupe Radoje Zvicer.

Foto: detective-info.com.ua

Sukobi su se intezivirali jula kada su u Grčkoj ubijeni Alan Kožar i Damir Hodžić, osobe bliske “škaljarskom klanu”.

Podsetimo, reč je o klanovima koji su dobili nazive po naseljima Škaljari i Kavač, u Kotoru.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare