Filip Korać Foto:MUP Srbije

Rat između dva zavađena kriminalna klana "kavačkog" i "škaljarskog", već mesecima bukti, a glavnog aktera Filipa Koraća, koji je u više navrata u medijima dovođen u vezu sa pomenutim sukobima, nema na radaru. Od Koraća, za kojim je Više javno tužilaštvo u Beogradu svojevremeno pokrenulo istragu zbog sumnje da je podstrekavao na ubistvo Blaže Đurovića na Dušanovcu marta 2018., nema ni traga, ni glasa od sredine januara ove godine od kada je potpuno slobodan čovek u Srbiji.

U ratu dva klana iz Kotora u Crnoj Gori dosad je ubijeno više od 40 osoba, kako jedne, tako i druge grupe, a sukobi su se intezivirali ove godine. Najpre su januara u centru Atine u Grčkoj likvidirane vođe „škaljarskog klana“ Igor Dedović i Stevan Stamatović, da bi maja ove godine bio teško ranjen prvi čovek „kavačke“ grupe Radoje Zvicer.

Sukobi su se intezivirali jula kada su u Grčkoj ubijeni Alan Kožar i Damir Hodžić, osobe bliske „škaljarskom klanu“. Ipak i pored učestalih sukoba, proteklih meseci nije bilo ni traga, ni glasa od Filipa Koraća, koja je u medijima označen kao osoba bliska „škaljarskog klanu“, ali i jedan od ključnih faktora u pomenutim kriminalnih obračunima.

Alan Kožar Foto: Savo Prelević/Vijesti

Korać se poslednji put u javnosti pominjao 14. januara, do kada je za njim bila raspisana crvena poternica zbog podstrekavanja na ubistvo, a zatišje je nastupilo nakon što je Više tužilaštvo obustavilo istragu za njim. Nije poznato gde je trenutno stacioniran, a pojedina saznanja našeg portala govore i da se on već neko vreme nalazi u Crnoj Gori, pod dobrom zaštitom, s obzirom na rat klanova koji bukti već mesecima

Advokat Krsto Bobot, inače branilac Filipa Koraća, kaže za portal Nova.rs da nema saznanja gde se njegov branjenik trenutno nalazi, ali dodaje i da je on potpuno slobodan čovek u Srbiji.

„Nemam infomacija gde se on nalazi. Imam samo informaciju da je on slobodan čovek što se tiče srspskog pravosuđa“, kratko je prokomentarisao Bobot.

Pročitajte još:

Protiv njega se u Srbiji vodila istraga zbog sumnje da je bio nalogodavac ubistva Blaže Đurovića, međutim, ona je obustavljena zbog nedostatka dokaza. Ovaj potez tužilaštva nije prošao nezapaženo, pa je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije početkom godine izjavio da je istaga obustavljena, iako je postojao izvesni svedok-saradnik koji je Koraća doveo u vezu sa zločinom.

„Neću da vam pričam da je glavni snabdevač drogom, svuda sve, ni za šta nije kriv. I uvek će da bude. Kad ga imate iza umešanosti u ubistva, i sad znam da ću da budem kritikovan, neko će da se pojavi u tužilaštvu da kaže: „Pa da, ali nisu procesne pretpostavke u potpunosti ispunjene i ne možemo da damo status svedoka-saradnika čoveku koji kaže da mu je Filip Korać platio ubistvo i da je on bio taj koji je to uradio“ „, rekao je tada Vučić.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/ Aleksandar Vučić

Koraća su mediji označili kao bliskog saradnika Luke Bojovića, koji služi zatvorsku kaznu u Valensiji u Španiji. Navodno, on je nakon Bojovićevog hapšenja 2012. godine, preuzeo sve njegove kriminalne poslova.

Korać se u žiži javnosti našao i decembra 2017. godine, tokom derbija Partizana i Crvene zvezde, kada su na južnoj tribini stadiona u Humskoj ulici nastali neredi. Došlo je do opšte tuče između navijača Partizana, gađanja upaljenim bakljama i bežanje onih koji žele da izbegnu udarce. Kao organizator puča, odnosno pokušaja preuzimanja tribine jedne grupe od strane druge, bio je označen upravo Korać.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar